REKLAMI GEÇ

Final, üniversiteye girişte yeni sisteme hazır

Final, üniversiteye girişte yeni sisteme hazır

Final Dergisi Dershaneleri Denizli Şubesi Kurucusu Sadi Öztekin, ÖSS’nin yerine getirilen, üniversiteye giriş sistemine hazır olduklarını belirtti. Öztekin, yeni sistemle ilgili bilgi almak isteyenlerin dershane öğretmenlerinden bilgi alabileceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2009 Çarşamba, 23:24

Final Dergisi Dershaneleri Denizli Şubesi Kurucusu Sadi Öztekin, Rehber Öğretmen Muzaffer Uzun, Kurucu Ramazan Bozkurt ve Kurucu-Türkçe Öğretmeni Şahin Uzun ile birlikte, dershanede, üniversiteye girişte 2010 yılından itibaren uygulanacak olan yeni sistemle ilgili basın toplantısı yaptı.

Final Dergisi Dershaneleri’nin, değişen sınav sistemlerine en hızlı biçimde ayak uyduran dershane olduğunu belirten Öztekin, “Dershanemiz, ÖSS’nin yerine gelen yeni sistemi, bütün yönleriyle uygulamaya hazır haldedir. Tüm kadrolarımızla, ilk kez 2010’da uygulanacak yeni sınav sistemine hazırız. Yeni sınav sistemi ile ilgili bilgi edinmek isteyen veli ve öğrenciler, dershanemize gelerek, hem öğretmenlerimizden detaylı bilgi, hem de YGS-LYS adıyla yayınladığımız geniş içerikli broşürümüzü alabilir. Hedefimiz, Denizlimizi, yine zirvede görmektir. Bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi. Öztekin, Denizli Final Dergisi Dershaneleri’nin, 2009 ÖSS’de üniversitelere yerleşme oranının yüzde 87 olduğunu da sözlerine ekledi. Öztekin, AOBP’nin üniversiteye girişte etkisinin azaldığını, ancak bunun yine de üniversiteye yerleştirmede uygulanacağını söyledi.

Toplantıda, üniversiteye girişte uygulanacak yeni sınav sistemi hakkında, Denizli Final Dergisi Dershaneleri Rehber Öğretmeni Muzaffer Uzun bilgi verdi. Üniversiteye girişin, 2010 yılından itibaren iki aşamalı olacağını belirten Uzun, “Birinci aşama sınavı YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) Nisan ayında, LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) Haziran ayında uygulanacak. YGS ve LYS puanları, 100-300 yerine, 100-500 aralığında hesaplanacak. Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı (AOBP) uygulaması devam edecek. Orta Öğretim Başarı Puanı (Orta Öğretim Başarı Puanı) 50-100 yerine, 100-500 aralığında hesaplanacak. AOBP’nin çarpıldığı katsayı, okul türlerine göre ve alanlara göre değişmeyecek. Herkese 0.15 kat sayısı uygulanacak. Meslek lisesi öğrencilerine, kendi alanlarının devamları niteliğindeki lisans programlarına girişte 0.006 ek puan katsayısı uygulanacak” dedi. Alan ayrımının kaldırıldığını ifade eden Uzun, “Puanına güvenen herkes, her programı tercih edebilecek. Örneğin fen alanı çıkışlı aday, hukuk, TM çıkışlı adaş isterse mühendislik tercihi yapabilecek. Müfredatta bir değişiklik olmayacak. Konu eklenmeyecek ve çıkarılmayacak” dedi. Uzun, YGS aşamasının bir, LYS aşamasının ise 5 sınavla tamamlanacağını belirterek, artık iyi bir lisede okumanın YGS ve LYS açısından daha önemli olduğunu söyledi. Uzun, yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara gitmek isteyen öğrencilerin sadece YGS’ye girmelerinin yeterli olacağını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı