REKLAMI GEÇ

Final’in velileri eğitimde

Final’in velileri eğitimde

Denizli Final Okulları, öğrenci velilerine yönelik “Çocuklarla iletişim” konulu eğitim semineri düzenledi. Sosyolog Nurdoğan Arkış, velilere çocukları ile nasıl iletişim kurmaları gerektiğini anlattı, özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmenin ipuçlarını verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2015 Perşembe, 09:54

Denizli Final Okulları, öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmenin yanı sıra, öğrenci velilerini de eğitim sisteminin bir parçası yapmayı sürdürüyor. Çocukların başarısında anne-babanın etkisinin büyük olduğu gerçeğinden hareket eden Denizli Final Okulları yöneticileri, veliler ile sık sık bir araya geliyor, seminerler ile çocukların gelişimine sağladıkları katkıları artırmayı hedefliyor.

denizli-final-okullari-veli-semineri-ic

ÇOCUKLARLA İLETİŞİM VELİ SEMİNERİ
Final Okulları’nın öğrenci velilerine yönelik gerçekleştirdiği “Çocuklarla iletişim veli semineri” okulun Doğan Cüceloğlu Konferans Salonu’nda yapıldı. Seminere öğrenci velileri yoğun ilgi gösterdi, sürpriz yapan Final Okulları Kurucular Kurulu Başkanı İhsan Özen de seminere katıldı.

İHSAN ÖZEN VELİLERE SESLENDİ
Eğitim semineri öncesi öğrenci velilerine seslenen Final Okulları Kurucular Kurulu Başkanı İhsan Özen, dünyanın değiştiğini belirterek, bu değişimi takip ederek çocuklarla daha iyi iletişim kurabilmeleri açısından ailelerin de bu sürece dahil olmaları gerektiğini vurguladı. Final Okulları olarak velileri eğitim sisteminin içine alan yaklaşımlarının devam edeceğini anlatan Özen, benzer etkinliklerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini söyledi.

SOSYOLOG ARKIŞ KEYİFLİ BİR SUNUM GERÇEKLEŞTİRDİ
Açılış konuşmasının ardından eğitim seminerine geçildi. Sosyolog Nurdoğan Arkış, özellikle çocuklardaki özgüven üzerinde durdu. Çocukların yerine getirmesi gereken görev ve sorumluluklarının bulunduğunu belirten Arkış, “Bırakın kendileri yapsın, kendileri başarsın. Başarısız olurlarsa da düştükleri yerden kendi başlarına kalkmayı bilsinler. Ailelerin aşırı korumacı davranışları, çocuklarda doğuştan var olan özgüvenlerin gelişmemesine, hatta yok olmasına yol açıyor. Aşırı korumacı ailelerin koyduğu koruma kalkanı, çocuklarda sorunlarla baş etme yeteneğini ortadan kaldırıyor, kendilerini ifade edemiyorlar” dedi.

Hayatta her bireyin kendi değer yargıları ve kendi doğruları olduğunu hatırlatan Nurdoğan Arkış, “Anne babalara tavsiyem, kendi doğruları ve değer yargıları çerçevesinde çocuklarını şekillendirmeye çalışmasınlar. Onların kendi doğrularının peşinden gitmeleri için önlerini açsınlar. Koruma kalkanı olmaksızın, çocuğun bir birey olarak yetişebilmesi, ailelerin olumlu katkıları ile mümkün olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı