REKLAMI GEÇ

Hizmet içi eğitimde PEV farkı

Hizmet içi eğitimde PEV farkı

PEV Koleji öğretmenleri, okul genelinde düzenlenen hizmet içi eğitimlerin yanında ulusal çapta gerçekleştirilen hizmet içi eğitim programlarını da yakından takip ediyor. Son olarak PEV öğretmenleri, anaokulundan liseye eğitimin her düzeyine yönelik olan Günışığı Kitaplığı Eğitimde Edebiyat Semineri’ne katıldı.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2014 Çarşamba, 12:50

Özel Şişli Terakki Ortaokulunda düzenlenen; nitelikli, çağdaş çocuk ve gençlik kitaplarının seçimi konusunda öğretmenlere farklı bakış açıları kazandırmayı, eğitimde doğru ve etkin kullandırmayı; katılımcılarına edebiyat, felsefe ve sanat konularında kuramsal altyapı kazandırmayı amaçlayan seminere, yurdun dört yanından birçok eğitimci katıldı.

“Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin yaratıcısı Brigitte Labbé’nin kapanış konuşması güne damgasını vurdu. Yazar Mine Soysal ve Eğitimci Mehmet Aksoy’un “eğitimin edebiyat karnesi”ni değerlendirdikleri tartışmada, 100 Temel Eser, çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatı üzerinde duruldu. Şair, yazar, aynı zamanda yayıncı olan Turgay Fişekçi konuşmasında, eğitimin bilgi vermekten çok insanların duygularının eğitilmesi olduğunu söyledi.

Türkçe eğitim uzmanı Doç. Dr. Nermin Yazıcı; eğitimi, “bireye gelişebileceği kategorilerde incelik kazandırma sanatı” olarak tanımladı. Yazıcı, soru sormanın edebiyat eğitiminin temelinde olduğunu ve çocuğun elinden edebiyatı almanın, onun hayatını çalmak olduğuna inandığını sözlerine ekledi. Prof. Dr. Bülent Yılmaz ise konuşmasında öğrenciyi içinde bulunduğumuz karmaşık yaşama yalnızca bir kişinin hazırlamasının mümkün olmadığının, bu nedenle de eğitimcinin ve kütüphanecinin işbirliğinin eğitimde büyük farklar yaratacağının altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı