REKLAMI GEÇ

Denizli’nin Kardelenlerini yetiştiriyorlar

Denizli’nin Kardelenlerini yetiştiriyorlar

Fakir bir ailenin çocuğu olarak güç şartlarda eğitim gören Mesude Çetin ve kardeşi Gülek Topa, hayallerine kurdukları Öz Ege Dershaneleri’yle ulaştı. Eğitimci kardeşler, şimdi Denizli’nin kardelenlerini hem lise hem de üniversitelere giriş sınavlarına hazırlıyor. Hayalleri ise bu dershaneyi, aynı eğitim mantalitesi ile ulusala taşımak.

/ DENİZLİHABER / 27 Şubat 2012 Pazartesi, 17:27

Çardak’ta maddi durumu kötü bir ailenin çocukları olarak dünyaya gelen, ancak yılmayıp eğitimci olan iki kardeş, kurdukları Öz Ege Dershaneleri ile Denizli’nin kardelenlerini sınavlara hazırlıyor. 2005’te kurulmasına rağmen bugün öğrenci sayısı 1000’i geçen Öz Ege Dershaneleri’nin öğrencilerinin yüzde ellisinden fazlasını kırsal kesim ve kenar mahallelerden öğrenciler oluşturuyor.

Türkiye’nin ilk özel sürücü kurslarından biri, Denizli’nin de ilk özel sürücü kursu olan Denizli Sürücü Kursu’nun mimarı Mesude Çetin’in kurduğu Öz Ege Dershaneleri, üstlendiği misyonla özel eğitim kurumları arasında farklı bir noktaya oturdu.

Kendisi gibi eğitimci olan kardeşi Gülek Topa’yla zor bir çocukluk yaşayan ve kıt imkanlarla okuyan Çetin, şimdi o yıllarda hayalini kurduğu işi yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Kardeşi, yeğeni ve yeğeninin eşiyle bir aile şirketi olarak işlettikleri Öz Ege Dershaneleri, 55 öğrenciyle başladıkları eğitim yolculuğunda geride kalan 7 yıllık sürede öğrenci sayısını önemli bir seviyeye yükseltti.

SBS’de açtıkları 37, LGS’de açtıkları 28 şubede eğitim veren Öz Ege Dershaneleri’nde merkez öğrencilerinden daha ziyade kentin kenar mahallelerden ve yakın ilçelerinden öğrenciler, liselere ve üniversitelere giriş hazırlığı kursları görüyor.

Bu hafta itibariyle hem SBS hem de üniversite hazırlık bölümünün tüm sınıflarında akıllı tahtalarla eğitime geçecek olan Öz Ege Dershaneleri yöneticileri, hükümetin Fatih projesinin önemine de parmak basıyor.

Öz Ege Dershaneleri Kurucusu Mesuda Çetin, Öz Ege Dershaneleri Hasan Bey Şubesi Müdürü Gülek Topa, SBS Şubesi Müdürü Çiğdem Usta Topa ve Kurucu Temsilcisi Cemal Topa, dershanenin geldiği noktayı paylaşmak için ilk kez medya ile bir araya geldi. Dershane merkez şubesinde verilen kahvaltıda Öz Ege Dershanesi’nin öyküsünü basın mensuplarıyla paylaşan yöneticiler, hedeflerini de aktardı.

Dershane Kurucusu Mesude Çetin, “Biz hayallerimizle okuduk, kendimizi yetiştirdik ve bu noktaya ulaştık. Yine hayallerimiz var. Dershaneciliğin zor olan kısmını başardığımıza inanıyorum. Ve bu hayeller çerçevesinde neden Denizli’den bir ulusal dershane çıkmasın diye düşünüyorum” dedi. Çetin, “Hayal kurduk, adım attık, hedef koyduk. Dilerim o mutluluğu da hep beraber yaşarız” diye konuştu.

Öz Ege Dershaneleri Hasan Bey Şubesi Müdürü Topa  ise, en önemli şeyin, çağdaş ve teknolojik eğitim olduğuna vurgu yaptı. Bu nedenle hükümetin uygulamaya koyduğu Fatih projesini son derece önemsediklerinin altını çizen Topa,   “ Bu sistem sayesinde öğrencilerimize daha kalıcı bir eğitim vereceğiz” diye konuştu. Topa bu konuda dershane olarak bir de slogan geliştirdiklerini söyleyip ekledi; “Bilgiye dokunun”

Öz Ege Dershaneleri SBS Şubesi Müdürü Çiğdem Usta Topa ise dershanenin temelinde sevgi yattığının altını çizdi. Özellikle SBS şubesi öğretmen kadrosunun büyük bir çoğunluğunun kadın öğretmenlerden oluştuğuna dikkat çeken Topa, “Biliyoruz ki 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerinin birçoğu eğitimcilerimize öğretmenden daha çok anne şefkatiyle yaklaşıyorlar. Bu da bizim son yıllarda SBS’de gösterdiğimiz başarı oranını son derece arttırdı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı