REKLAMI GEÇ

Özel Kokpit Havacılık Lisesi öğrencileri, uygulama eğitimi için Macaristan’a gitti

Özel Kokpit Havacılık Lisesi öğrencileri, uygulama eğitimi için Macaristan’a gitti

Özel Kokpit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uçak Bakımı Bölümü öğrencileri, Erasmus Programı kapsamında Macaristan’a gitti. Öğrenciler, Multifly Uçuş Akademisi’nde teorik ve uygulamalı derslere katıldı. Erasmus ile öğrencilerin farklı kültürlerle tanışma fırsatı yakalandığı söyleyen proje yürütücüsü Özel Kokpit Havacılık Lisesi Kurucusu Alper Kalelihan, Erasmus için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2022 Çarşamba, 08:30

Ege Bölgesi’nin ilk havacılık lisesi olma özelliğini taşıyan, Özel Kokpit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenciler 9. sınıftan itibaren teknik ve akademik eğitim alıyor. 2021 yılında en iyi havacılık lisesi ödülüne layık görülen okulda gençler geleceğe hazırlanıyor. Okula kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, sınırlı kontenjan dâhilinde mülakat ile seçiliyor.

ÖĞRENCİLER ERASMUS KAPSAMINDA MACARİSTAN’A GİTTİ
Türkiye’nin öğrenci değişim programı Erasmus kapsamında, Uçak Bakım Alanı’nda eğitim gören okul öğrencileri “Eğitim Bizden, Staj Avrupa’dan; İstihdam Tecrübeden” ve “Eğitimi Gökyüzüne Açmak İçin Avrupa’da Stajdayız” adlı projeler ile Macaristan’a gitmeye hak kazandı.

Gençler proje kapsamında, Budapeşte Teknik Üniversitesi’nde “Genel Havacılık” seminerine katılırken, Manyas Uçak Fabrikası’nda üretim aşamaları, Pecs Uluslararası Havalimanı’nda yer hizmetleri işlemleri ve araçları konusunda alanında uzman kişiler tarafından eğitim alma fırsatı buldular.

21 GÜNLÜK STAJ SONU EUROPASS SERTİFİKASI
Macaristan’ın Ocseny şehrine giden 5 öğrenci, Multifly Uçuş Akademisi’nde pilot ve uçak teknik personelleri tarafından teorik ve uygulamalı dersler aldı.

Kokpitli gençler Denizli’ye dönmeden önce, Uçuş Akademisi’nde bulunan Cessna 153 ve 172 uçaklarıyla uçuş yapma şansını yakaladı. Tüm giderleri Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe edilen 21 günlük stajın sonunda öğrenciler Avrupa ülkelerinde geçerli olan Europass Sertifikası’nı aldı.

Öğrencilerle birlikte Macaristan’a giden Özel Kokpit Havacılık Lisesi Mesleki Öğretmeni Ramazan Güzel, Macaristan’daki teorik ve uygulamalı derslerin öğrencilere çok büyük fayda sağladığını belirterek, projeye katılan öğrencilerin okula döndüklerinde bunu diğer arkadaşları ile paylaşmasıyla, projenin daha da yaygınlaşacağını söyledi.

PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK
Özel Kokpit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucusu Alper Kalelihan, projenin kabul edilmesinin çok güzel bir gelişme olduğunu ifade etti, öğrencilerle aynı heyecanı paylaştıklarını belirtti.

Kalelihan, “Erasmus eğitim programı kapsamında projemiz kabul edildi. İlk 5 kişilik grubumuz haziran ayında gitti, 21 günlük eğitim alarak Europass Sertifikaları ile geri döndü. 2022 yılının sonuna kadar 26 öğrencimiz daha Macaristan’a gidecek. Belki yurtdışına seyahat fırsatı yakalayamayacak öğrenciler, bu güzel projeyle böyle bir imkâna kavuştu. Bu tür proje çalışmalarımızın devamını getireceğiz. Tüm öğrencilerimizi bu imkânlardan yararlandırmaya çalışacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı