REKLAMI GEÇ

ÖZEL OKULLARDA 23 NİSAN COŞKUSU

ÖZEL OKULLARDA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Özel PEV Okulları ile TED Denizli Koleji’nde düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı. Şiirlerin okunduğu, şarkıların seslendirildi ve çeşitli gösterilerin sunulduğu etkinlikler, beğeniyle izlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2015 Perşembe, 15:00

Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, özel okullarda birbirinden özel programlar ve renkli geçen gösterilerle görkemli bir şekilde kutlandı. Rengarenk giysiler içinde özenle hazırlanmış gösterilerini sunan minikler, konukları büyüleyen bir performans sergiledi.

ic-pev

ÖZEL PEV OKULLARI’NDA KUTLAMA
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Özel PEV Okulları’nda çoşkuyla kutlandı.Özel PEV Okulları 4C sınıfından Ada Ilgın ve 4B sınıfından Ömer Tekeli’nin sunuculuğunu yaptığı törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 4A sınıfından Baran Koç yaptı.

Çocuk gözüyle 23 Nisan vurgusunu yapan ve duygularını yalın bir dille ifade eden Baran Koç’un konuşmasının ardından sahne okul korosunun oldu. 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan okul korosu, birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.

ic-pev-2

Özel PEV Okulları öğrencilerinin jimnastik gösterisi ilgiyle izlenirken, halk oyunları ekibinin Silifke yöresi oyunlarını sunduğu gösterisi de büyük beğeni topladı.

ÖZEL TED DENİZLİ KOLEJİ’NDE KUTLAMA
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TED Denizli Koleji öğrencileri, öğretmenleri, velileri ve ailelerinin katılımıyla Dedeman Park Otel’de düzenlenen 23 Nisan Balosu ve okulda yapılan törenle kutlandı.

Özel TED Denizli Koleji Okul Aile Birliği tarafından dedeman Otel’de gerçekleştirilen 23 Nisan Balosu’nda bir araya gelen TED Ailesi; marşlar, halk oyunları ve dans gösterileri eşliğinde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkuyla kutladı.

OKUYAN, ARAŞTIRAN VE SORGULAYAN ÇOCUKLAR
Okulda gerçekleştirilen tören ise, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitleriçin saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Okul Müdürü Fatih Canpolat, “Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal’in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir” dedi.

Canpolat, çocukların okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcül eleştirilerde bulunabilen, günceli çağdaş yaklaşımlarla değerlendiren, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak algılayan, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerinin ülkemiz ve insanlık adına büyük kazanım olacağını sözlerine ekledi.

ic-ted

TED MEŞALESİ DENİZLİ’DE YANIYOR
TED Denizli Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı da, TED ailesi olarak bir arada bulunmaktan ve çoşku ile bugünü kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını vurguladı.“Aydın, hayatın içinde, geleceğin liderleri olarak yetişen çocuklarımız bugün burada Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çoşkuyla kutlarken, ayı zamanda geleceğe güvenilir temeller atıyorlar” diyen Kazdağlı, şunları kaydetti:
“87 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından yakılan TED meşalesini Denizli’de sürdürmekten mutluluk duyuyoruz. Ne mutlu ki bugün burada velilerimiz, aile büyükleri ve geleceğimizin temeli çocuklarımız ile vazgeçilmez çağdaş eğitim meşalesi altında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyoruz.”

ic-ted-2

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİSİ
Konuşmaların ardından öğrenciler şiir oku, şarkılar seslendirdi, dans edip, potboriler sundu. Üçüncü sınıflar tarafından sahnelenen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı drama gösterisi izleyenlere hüzünlü anlar yaşatırken,gösterilere katılan öğrencilerin ödülü alkış tufanı oldu.

Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin hep birlikte söylediği marşlar ile devam eden tören, Özel TED Denizli Koleji Bando Takımı’nın gösterisi ile sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı