REKLAMI GEÇ

Özel okullarda Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Özel okullarda Cumhuriyet Bayramı coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, devlet törenlerinin yanı sıra özel okullarda da coşku içinde kutlandı. Muhteşem programlar hazırlayan özel okulların öğrencileri gerçekleştirdikleri kutlamalar ile Cumhuriyet’in sonsuza dek bekçisi olduklarının mesajı verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2018 Pazartesi, 17:47

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel okullarda da coşkulu törenlerle kutlandı. Öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde uzun süre hazırlığını yaptıkları gösterileri sergiledi, davetlilere unutamayacakları anlar yaşattı.

PEV’DE CUMHURİYET COŞKUSU
Özel PEV Okulları, her yıl olduğu gibi yine muhteşem bir etkinliği imza attı.

Cumhuriyet’in 85. yıldönümü etkinlikleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Özel PEV Okulları Genel Müdürü Pınar Kaya yaptı.

“Hiçbir durum bizi umutsuzluğa sevk etmemeli” diyen Kaya, Atatürk ve yol arkadaşlarının gelecek nesillere sağlam temeller üzerine kurulu bir Cumhuriyet bıraktığını belirterek, “Her şeye rağmen Cumhuriyet çınarımız hala dimdik ayakta. Bize düşen görev, bu ulu çınarın altında dinlenmek değil güzel yurdumuzun kalkınması için özveriyle çalışmak, her daim Atatürk ve devrimlerinin ruhunu yaşatmak olmalıdır. Cumhuriyet çocuklarına ve gençliğine inancım tamdır” dedi.

Konuşmanın ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gösterilerine geçildi. Özel PEV Okulları öğrencileri, işgal yıllarında yaşananları ve kurtuluş mücadelesini tiyatro oyunuyla canlandırdı.

Muhteşem bir performans sergileyen öğrenciler ailelerini duygulandırdı, gösteri sonunda ayakta alkışlandı.

Özel PEV Okulları’nda törenler, tüm davetlilerin ellerinde Türk bayraklarıyla eşlik ettiği 10. Yıl olmak üzere marşların coşkulu bir şekilde söylenmesiyle son buldu.

BİLNET OKULLARI’NDA GÖRÜLMEYE DEĞER KUTLAMA
Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları’na bağlı olarak Denizli’de bu yıl eğitim öğretime başlayan BİLNET Okulları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda dillere destan bir kutlamaya imza attı.

Okul kampüsünde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Okul öğrencilerinden Ezgi Bilgin ve Çınar Alp Dağ, arkadaşlarına seslendi, cumhuriyetin önemini anlattı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Okul Müdürü Tuğba Yeşilpınar yaptı. Cumhuriyet öncesi dönemi anlatan, yaşanan süreci değerlendiren Yeşilpınar, Cumhuriyet ile ülkenin kazanımlarına da dikkat çekti. Yeşilpınar, Cumhuriyet rejiminin sonsuza dek yaşayacağına dikkat çekti.

Yeşilpınar’ın konuşmasının ardından kutlamalara geçildi. Öğrencilerin uzun uğraşlarla hazırladığı gösteriler, davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

Öğrencilerin vals gösterisi büyüledi, okunan şiirler kahramanlık günlerini hatırlattı.

Törenin son bölümünde ise oratoryo sahnelendi.

Bilnet Okulları’ndaki Cumhuriyet coşkusu, öğrenci, öğretmen ve davetlilerin hep birlikte söylediği 10. Yıl Marşı ile doruğa tırmandı.

UĞUR OKULLARI’NDA CUMHURİYET BAYRAMI
Cumhuriyet’in 95. kuruluş yıldönümü Özel Denizli Uğur Okulları’nda da büyük bir coşkuyla kutlandı. Velilerin de katıldığı bu coşkulu kutlamada duygusal anlar yaşandı.

Kutlamalara Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlandı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Kampüs Müdürü Gülden Özkök yaptı. Ne fedakarlıklarla cumhuriyetimizin kurulduğunu, bugünlere ne kadar zor gelindiğini, bu vatan için varını, yoğunu, canını ortaya koyanların bu nesilden çok şey beklediğini vurgulayan Özkök, “Cumhuriyeti korumak için en iyisini yapmalı, üretmeli, çok çalışmalı, düşünmeliyiz” dedi.

Denizli Uğur Okulları olarak; Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı, vatanını seven, insanları seven bireyler olarak yetiştirmeyi ülkü edindiklerini dile getiren Özkök, “Ata’mızın ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet sizlerin omuzlarında yükselecek. Sizlere verilen bu görevin büyüklüğünü, zorluğunu anladığınızı düşünüyor ve bu yolda, bu uğurda sizlere başarılar diliyorum. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet için çalışan, canını veren atalarımızın önünde saygı ile eğiliyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Denizli Uğur Okulları öğrencilerinin hazırladığı dans gösterisi ve orotoryo sahnelendi.

Okul korosu izleyenlere Ata’mızın en sevdiği türküleri seslendirdi.

Zeybek gösterisinin ardından, Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Çağrı Dağıstanlı’nın söylediği türkülere, ellerinde bayraklarla eşlik eden davetliler, 10. Yıl Marşı’nı büyük bir coşkuyla söyledi.

YÜKSEKÇITA OKULLARI’NDA COŞKU DOLU BAYRAM
Yüksekçıta Okulları yine coşku dolu bir bayram kutlamasına imza attı.

Y.ükeskçıta Okulları Kampüsü’nde gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise okul kurucularından İnci Emek yaptı. Cumhuriyet ve Cumhuriyet’in anlamını özetleyen İnci Emek, Bir ulusun kaderini değiştirebilen tek bir devlet adamının olduğunu, O’nun da Atatürk olduğunu belirtti. Emek, “Mustafa Kemal Atatürk yalnızca ulusu için bir kahraman değil, özgürlüğü hedefleyen her ülkenin lideridir” dedi.

Yüksekçıta Okuları’nda bayram coşkusu açılış konuşmasının ardından doruğa tırmandı.

Öğrenciler büyük emeklerle hazırladıkları gösterilerini sundu, alanı dolduran davetliler de çocuklarını sergiledikleri performanslarla cumhuriyete bağlılıklarını ortaya koymaların ayakta alkışladı.

Vals gösterisinin nefes kestiği, şiirlerin duygulandırdığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının finali de muhteşem oldu.

Okul öğretmenleri ve öğrencilerin oluşturduğu 110 kişilik ekip sergiledikleri zeybek gösterisiyle büyük beğeni topladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı