REKLAMI GEÇ

Servergazili Genç Şair Türkiye Birincisi

Servergazili Genç Şair Türkiye Birincisi

Özel Servergazi Anadolu Lisesi öğrencisi Ergün Sevinç, Şair Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği’nin çeşitli illerde düzenlediği yarışmalarda iki Türkiye birinciliği ve bir jüri özel ödülü aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2015 Salı, 12:10

Genel Merkezi İstanbul’da bulunan Şair Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği, Türkiye genelindeki Şair Ozan ve Yazarları bünyesinde barındırmak amacı ile Türkiye genelindeki amatör şairleri perdenin arkasından alıp, perdenin yüzüne çıkarmak düşüncesi ile çeşitli konularda ve farklı illerde, organize ettiği yarışmalara katılan Özel Servergazi Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencisi Ergün Sevinç başarılarıyla Denizli’nin gururu oldu.

Küçük yaştan itibaren yazmaya meraklı olduğunu ifade eden Sevinç, “Yazmak benim en büyük mutluluğum,ilerde başarılı bir yazar ve şair olmak istiyorum. Okulumun ve öğretmenlerimin desteği ile bu hayalimi gerçekleştireceğime inanıyorum ‘’dedi

icErgün Sevinç, Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği’nin 20. yılı nedeni ile Aralık ayında düzenlediği şiir yarışmasında, Genç Şair Adayları kategorisinde “Özgürlüğün Sesi Cumhuriyet” adlı eseriyle Türkiye Birincisi olurken, “Bayrakta Türk Milleti” eseriyle de Jüri Özel Ödülü aldı.
Ömer sevinç, yine Türkiye Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği’nin düzenlediği Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünde “Akçaabat ve Deniz” konulu liseler arası şiir yarışmasında Türkiye birinciliği aldı.

Okul Müdürü Bünyamin Gümüş, “Öğrencimizin gelecekte ülkemiz adına büyük bir edebiyatçı ve şair olacağını düşünüyorum. Bu konuda her türlü desteği kendisine vereceğiz” dedi.
Yarışmada dereceye giren liseler arasında Türkiye 1.’si olan ve 500 TL ödül kazanan Ergün Sevinç,
diğer katılımcılarla beraber ödüllerini Trabzon-Akçaabat’ta aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı