REKLAMI GEÇ

TED, işitme engelli öğrencileri ağırladı

TED, işitme engelli öğrencileri ağırladı

Dünya Engelliler günü kapsamında Yeşilköy İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri TED Denizli Koleji ile bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2018 Pazartesi, 15:52

Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Dünya Engelliler günü kapsamında TED Denizli Koleji Kampüsü’nü ziyaret eden Yeşilköy İşitme Engelliler Ortaokulu ve TED Denizli Koleji öğrencileri; engellilerin hakları, eğitim öğretim hayatları, yaşadıkları sorunların, sıkıntıların tek bir gün konuşulamayacak kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

TED Denizli Koleji, Yeşilköy İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu ortaklığıyla yürütülen “TED’le Duyuyorum” projesi kapsamında Türk işaret dilini öğrenen TED Denizli öğrencileri işitme engelli arkadaşları ile birlikte kahvaltı yaptıktan sonra spor kompleksinde birbirinden farklı aktiviteler gerçekleştirdi.

İşitme engelli öğrenciler için genel kültür, kişisel gelişim, toplumsal kurallar gibi konularda çektikleri kısa videoları Denizli ve tüm Türkiye’deki işitme engelli öğrencilere ulaştıran TED öğrencileri, ortak dili konuşabilmenin ve iletişimin gücüne dikkat çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı