REKLAMI GEÇ

Uğur Dershanesi, yeni sınav sistemini tanıttı

Uğur Dershanesi, yeni sınav sistemini tanıttı

Denizli Uğur Dershanesi, Halk Eğitim Merkezi’nde, 2010’da uygulanacak olan üniversiteye giriş sistemi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Öğrenci ve velilerinin katıldığı toplantıda, Uğur Dershanesi Rehberlik Birimi Başkanı Veli Tozan, 2010’da yeniden iki aşamalı sınav sistemine geçileceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 28 Şubat 2009 Cumartesi, 01:00

Uğur Dershanesi Müdürü Ahmet Şahin Kökçü, sık sık değiştirilen Üniversite Seçme ve Yerleştirme Sınav Sistemi’nin dershanelere büyük sorumluluklar yüklediğini belirterek, “Uğur Dershanesi olarak yeni sisteme hazırız. Hem teknik, hem de eğitimci kadromuz olarak, 2010 üniversiteye giriş sınav sistemi ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, öğrenci velilerine yeni sınav sistemi hakkında bilgi veren Uğur Dershanesi Rehberlik Birimi Başkanı Veli Tozan, “Her sistem bir takım sıkıntıları da beraberinde getiriyor. 2010 yeni üniversite giriş sistemi, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) olmak üzeri iki aşamalı olarak değiştirilmiştir. Artık Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi kaldırılmıştır. İki aşamalı sınav sistemini daha önceki yıllarda uygulandığını biliyoruz. Ancak yeni sistem biraz daha farklı. Her sınav sisteminin değişmesi biz eğitimcilere, öğrencilere ve velilere sorumluluk yüklemektedir. Her sınav sistemi değişikliği, bir aksaklığı kapatmak için yapılmaktadır. Yeni sistemde de bir takım aksaklıklar mevcut. Biz eğitimciler Haziran ayında yapılacak son bilgilendirmeyi bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı