REKLAMI GEÇ

Uğur, Eko-Okul olma yolunda ilerliyor

Uğur, Eko-Okul olma yolunda ilerliyor

Çevre sorunlarının artması, bu alandaki eğitim de önemini artırıyor. Denizli Uğur Okulları da, Eko-Okullar programı kapsamında çevreci okul olma yolunda hızla ilerliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2017 Çarşamba, 14:32

Denizli Uğur Okulları, Eko-Okullar programı kapsamında koordinatör öğretmen ve ortaokul öğrencilerinden oluşan “Eco-Tim” kurdu.

Eco-Tim koordinatör öğretmeni öğrencilere yönelik yaptığı sunumunda Eco-okul kavramını ve biyolojik çeşitliliği anlattı. Sunumuyla biyolojik çeşitliliğin ne olduğu konusunda öğrencileri bilinçlendiren koordinatör öğretmen, öğrencilerle birlikte okulun çevresinde inceleme de yaptı. Uğurlu öğrenciler ekolojik dengenin önemini kavradı, dikkat edilmediğinde çevreye nasıl zarar verebileceklerinin farkına vardı.

Uğurlu “Eco-Tim” öğrencileri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü de ziyaret etti. Çevreyi nasıl korumaları gerektiğini öğrenen Uğurlu öğrenciler, çevreye karşı nasıl duyarlı olunmasıyla ilgili bilgi edindiler.

ECO-OKULLAR PROGRAMI NEDİR?
Eko-Okullar programı, okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi ediniyor, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını bilinçlendirmede etkin rol alıyor. Eko-okullar programındaki en önemli ve bütünleştirici etken ise öğrenci katılımı. Komitenin yerel halkı ve yöneticileri bilinçlendirme çabaları ise öğrencilerde diyalog kurabilme becerilerini geliştirmeyi ve iyi bir yurttaşlık eğitimini sağlıyor.

Eko-Okullar programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; program dahilinde yaptıkları çalışmalar ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır. Yeşil Bayrak ise Uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı