REKLAMI GEÇ

Uğur Okulları farkındalık yaratıyor

Uğur Okulları farkındalık yaratıyor

Uğur Okulları okuma konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Kitap Benim” kampanyası gerçekleştiriyor. Tüm Uğur Okulları’nda her gün serbest okuma saatinde tüm öğrenci, öğretmen ve okul çalışanları 20 dakika boyunca kitapların renkli dünyasıyla buluşuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2018 Çarşamba, 16:00

Uğur Okulları, düşünceleri yorumlama, bunları zihninde yapılandırarak değerlendirme ve ilişki kurma süreçlerini temel beceri olarak kazanabilmeleri için, onları kitaba yönlendirmeye devam ediyor.

Denizli Uğur Okulları’nın da güçlü bir şekilde katıldığı kampanyaya ilişkin bilgi veren Uğur Okulları Eğitim ve Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek, öğrencilerin Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, geniş kelime hazinesine sahip olma ve imla kurallarını bilme gibi beceriler ile donanmasının öncelikli hedefleri arasında yer aldığını söyledi.

Çiçek, “Biz Uğur Okulları olarak, bunu elde etmenin ilk adımının öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmaktan geçtiğini biliyoruz. 44 ildeki okullarımızın tümünde, özel kitap okuma alanlarımızda, sınıflarımızda veya kütüphanelerimizde her gün 20 dakikalık serbest okuma saatlerimizle öğrencilerimize kitap okuma bilincini aşılamayı, farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Okullarımızdaki tüm personelimiz aynı anda bu etkinliğe dahil oluyor. #KitapBenim ismini verdiğimiz projemiz ile öğrencilerimizin ve tüm çalışanlarımızın yeni dünyalar keşfetmelerini arzu ediyoruz. Bu projemizi de Kitap Kapağı Tasarım Yarışması, Kitap Kurduna Serbest Kıyafet Uygulaması, sınıflarda kendilerinin el becerileri ile geliştirdiği kütüphaneler, yazar etkinliklerimiz ve hatta münazaraya kadar uzanan geniş bir yelpazeye yayarak verimini ve kalıcılığını artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı