REKLAMI GEÇ

Uğur Okulları, Zeka Kongresi’nin sponsoru oldu

Uğur Okulları, Zeka Kongresi’nin sponsoru oldu

Türkiye Zeka Vakfı ve ODTÜ Eğitim Fakültesi işbirliği ile gerçekleşen 5. Zeka ve Yetenek Kongresi, uzmanları, kanaat önderlerini ve Türkiye’nin dört bir yanından eğitimciler ve aileleri buluşturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Kasım 2017 Pazartesi, 16:00

Kongrede eğitim alanının tüm aktörlerini yakından ilgilendiren ve güncelliğini her dönem koruyan; sosyal iletişimin zeka ve yetenekle ilişkisi, beynin yapısı ve eğitimde izlenmesi gereken yollar ve karşılaşılabilecek sorunların çözümüne ilişkin konular görüşüldü.

Zeka ve yetenek kavramları kapsamdaki güncel tartışmaları ilgili kişilere ulaştıran hem yerel hem global ölçekte en iyi uygulama örneklerini katılımcılarla buluşturan kongrenin ana sponsorlarından biri de Uğur Okulları oldu. Burada konuşan Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, erken STEM ve STEM eğitiminin öğrencilerin, teknolojiden anlayabilen, geleceğe dönük teknoloji üretebilen bireyler olarak yetişmesini sağladığını belirterek, “Çocuklara akademik çalışmalarının dışındaki zamanlarını bu tür aktivitelerle doldurmalarını kesinlikle öneriyorum” dedi.

Denizli Uğur Okulları’nın da katıldığı bu kongrede, duygusal zekanın ve kültürel zekanın uyum içinde olması öğrencileri ve eğitmenleri her zaman standart algılanan zekanın önüne geçirdiği görüldü. Kongrede ayrıca, sadece IQ denilen zekanın yeterli olmadığı, öğrencileri yetenekleri doğrultusunda yönlendirmek ve mutluluklarını duygusal zeka ile birleştirmenin eğitmenlerin amacı olması gerektiği vurgulandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı