REKLAMI GEÇ

Uğur Okulları’nda Çanakkale ruhu

Uğur Okulları’nda Çanakkale ruhu

Denizli Uğur Okulları’nda, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü nedeniyle duygu yüklü bir tören düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mart 2019 Pazartesi, 18:13

Program Çanakkale Şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Denizli Uğur Okulları Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Veli Tozan yaptı.

Tozan, “Uğrunda büyük bedeller ödenen, aziz vatanımızın mevcudiyeti ve göklerde hür bir şekilde dalgalanan şanlı bayrağımız, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere bıraktığı kutsal bir emanetidir. Çanakkale Zaferinin 104.yıl dönümünü kutlamanın büyük onur ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi, vatan ve bağımsızlık söz konusu olduğunda canı dahil bütün varlığını ortaya koyarak, yediden yetmişe birlik beraberlik duygusu ve yurt sevgisi ile kenetlenip tek yürek halinde direnen yüce milletimizin gösterdiği destanlaşmış bir zaferdir” dedi.

Konuşmanın ardından Denizli Uğur Okulları öğrencilerinin hazırladığı programda Çanakkale Zaferi’ndeki Nusret Mayın Gemisi, Yüzbaşı Cemal Durusoy ve Ertuğrul Uçağı’nı anlatan hikaye öğrencilere ve velilere duygulu anlar yaşattı.

Yemen Türküsü, Çanakkale Türküsü ve Hey On Beşli türkülerini bağlama, gitar, çello ve keman eşliğinde seslendiren öğrenciler, törenin duygu yükünü daha da artırdı.

Ortaokul öğrencileri Çanakkale Zaferi ile ilgili kendi yazdıkları şiirlerini okudu, okul korosunun Alay Marşı’nı seslendirmesiyle program sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı