REKLAMI GEÇ

Uğur Okulları’ndan iki kutlama bir arada

Uğur Okulları’ndan iki kutlama bir arada

Uğur Okulları, iki ayrı etkinliğe aynı anda ev sahipliği yaptı. Uğur Ailesi önce 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı, ardından da bu yıl 4.sü gerçekleştirilen bahar şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2019 Pazartesi, 10:53

Uğur Okulları’ndaki çifte kutlama Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Ardından okul korosu sahne aldı, milli mücadele ruhunu canlı tutan eserleri davetlilere sundu. Zeybek gösterisi ise kutlamaları izleyen davetlileri coşturdu.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı, Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Veli Tozan yaptı.

Tozan, “Bugün, Kurtuluş Savaşı sürecinin başladığı günün 100. yıldönümü. Atatürk, tam bir asıl evvel bugün Samsun’a ayak bastı ve Milli Mücadele’yi başlattı. 19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. 19 Mayıs tarihinin önemini daha iyi anlayabilmek için sizlerle bir bilgi paylaşmak isterim. Bir ansiklopedi için Atatürk’ün biyografisi istenir. Özellikle doğum tarihi sorulur. Zübeyde Hanım 1881 yılının sıcak bir ayında doğduğunu söyler. Ancak Atatürk sonradan bunu Afet İnan’a anlatırken ‘Neden bu tarih 19 Mayıs olmasın?’ demiştir. Bundan sonra kendisine doğum gününü soranlara 19 Mayıs cevabını verir. 19 Mayıs Atamızın doğum günüdür. Cumhuriyet gençlerinin bayramıdır” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram’ının 100 yılına özel tüm Türkiye’de ki Uğur’lu öğrencilerinin yazdığı “Atatürk’e Uğurlu Kalplerden Öyküler” kitabın geliri Darüşşafakaya bağışlayarak bir katkıda bulundu.

ŞENLİK RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Denizli Uğur Okulları’nda 19 Mayıs kutlamalarının ardından, 4.sü gerçekleştirilen bahar şenliği başlatıldı.

Uğurlu öğrenciler yılın yorgunluğunu atma fırsatı bulduğu şenlikte oyunlar oynadı, yarışmalarda kıyasıya mücadele etti.

Günün tadını çıkaran Uğurlu öğrenciler, etkinliğin sonunda madalyayla ödüllendirildiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı