REKLAMI GEÇ

Yönetmelik yemekte anlatıldı

Yönetmelik yemekte anlatıldı

Özel Dershanelerin yeni yönetmeliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemekte anlatıldı. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un da katıldığı yemekte, yeni yönetmelik hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

/ DENİZLİHABER / 18 Kasım 2009 Çarşamba, 17:32

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz Denizli’deki özel dershaneler ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Toplantı tarzında gerçekleşen yemekte yeni yayınlanan özel dershanelerin yönetmeliği ile ilgili bilgiler verildi ve karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Yemekte konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut OĞUZ: “Denizli’de dershane sayısı gün geçtikçe artmaya devam etmektedir. Bugün itibariyle dershane sayılı ilimiz genelinde 80’e yaklaşmış durumdadır. Dershane sayısı ne kadar yükselirse bizde eğitim kalitenin o kadar yükselmesini bekliyoruz. Eğitimin kalitesinde yarışan dershaneleri görmeyi arzuluyoruz. Denizli ilinin başarı seviyesini yükseklerden indirmeyecek dershanelere her türlü desteği vermek için gerekli çabayı göstereceğiz. 2009-2010 öğretim yılına dershanelerimizin eğitim öğretime ne kadar hazır olduklarını görebilmek için İlköğretim Müfettişlerince özel dershaneler ziyaret edildi. Bu ziyaretlerde dershanelerin ölçme değerlendirme servislerini oluşturdukları, sene başı toplantılarını yaptıkları, yeterli öğretmen görevlendirdikleri, derslikleri eğitim öğretime hazır hale getirdikleri görülmektedir. Rehber öğretmen konusunda sıkıntıları biliyorum, ancak yine bazı dershanelerde diğer branşlarda öğretmen eksiği olanlar var. Bu eğitim öğretim için çok önemli bir eksikliktir. Bu kurumlar en kısa zamanda öğretmen görevlendirmesi yapacaklardır. Hiçbir öğrenci öğretmeni eksik bir dershaneden beklediği verimi alamaz. Şartları uygun olmayan kişiler derslere sokulmayacaktır. Bu konularda dershaneler sık sık kontrol edilecektir” dedi.

Dershanelerin kılık kıyafet yönetmeliklerine de uymaları gerektiğini belirten Oğuz: “ Dershanelerde çalışan ve 1357 öğretmeninde kılık kıyafetine dikkat etmelerini ve bu saygın mesleğe yakışır bir kılık kıyafetle öğrencilerin karşısına çıkmaları konusunda titiz olmalarını bekliyorum. Denizli’nin ilk sıralarda yer alması için herkesin üzerine düşen görevi yapmasını istiyorum. Dershaneler okulların rakibi değil, birbirlerinin tamamlayıcı unsurlarıdır. Okullarla çok sıkı işbirliği içinde olursanız, başarılı sonuçlar alırsınız. Ağustos ayında sizlerle yaptığımız toplantıda aldığımız karar doğrultusunda, bütün dershanelere ilköğretim öğretmen kılavuz kitaplarıyla, ortaöğretim ders kitabı örneklerinin dağıtımını yaptık. Böylece okula devam eden öğrencilerin okullarındaki müfredatları doğrultusunda bir eğitim sağlanmış olacaktır. Dershanelerde okulundaki müfredat doğrultusunda eğitim alan bir öğrencinin başarı seviyesi mutlaka yükselecektir” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un konuşmasının ardından Müdür Yardımcısı Mustafa Özevcimen farklı uygulamaların olmasını engellemek için yemeğe katılanlara değişen yönetmeliğin tanıtımı ile ilgili sunum yaptı. Özevcimen, Denizli genelinde 117 bin 463 ilköğretim, 46 bin 791 ortaöğretim öğrencisi olmak üzere 164 bin 254 öğrenci olduğunu, bu öğrencilerden 18 bin civarında öğrenci dershanelere devam ettiğini, bu kadar öğrenci kesinlikle kontrolsüz ve başıboş bırakılamayacağını belirtti ve Dershane müdürlerinin ve kurucularının bina içinde ve çevresinde öğrencilerin güvenli bir ortamda bulunmaları konusunda titiz davranmalarını Milli Eğitim Müdürlüğü olarak beklediklerini, öğrencilerin güvenliğini tehlikeye düşürecek ve ya tehdit edecek durumlarda mutlaka gerekli mercilere başvurulması gerektiğini söyledi.. Aileler, öğrencilerin başarı durumlarıyla ilgili sık sık bilgilendirileceğini, Dershane müdürleri hiçbir şekilde dershanelerde ne öğretmenlerin, ne öğrencilerin, ne de bir başkasının sigara içmesine izin vermemesi de vurgulandı.

İşte yeni yönetmelik
Milli Eğitim Bakanlığınca Özel Dershanelerin iş ve işlemlerini düzenleyen 21 Ekim 2009 tarihli yeni bir yönetmelik hazırlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelikte en önemli değişiklik dershanelerin ortak bir standarda kavuşturulmuş olması. Bu yönetmeliğe göre Yüksek öğretime öğrenci seçme sınavına hazırlık programları 250 ders saatinden, İlköğretim okullarından sonra bir üst okulun giriş sınavları ile Seviye Belirleme Sınavına hazırlık programları da 200 ders saatinden az olmayacak şekilde düzenlendi. Bütün dershaneler bundan sonra bu yönetmelik hükümlerine ders saatlerine uygun program hazırlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı