REKLAMI GEÇ

Yüksekçıta’da bir eğitim-öğretim yılı böyle geçti

Yüksekçıta’da bir eğitim-öğretim yılı böyle geçti

Denizli’de eğitim-öğretime kapılarını iki yıl önce açan Yüksekçıta Okulları’nda, başarılı bir eğitim dönemini geride kaldı. İkinci yılında ilkokulda 6, ortaokulda 20 ve lisede 19 mezun veren Yüksekçıta Okulları, “Değerler Eğitimi” adı altında verilen “karakter, sosyal, iletişim becerileri ve çevre eğitimi” ile de dikkatleri çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2014 Çarşamba, 10:36

Yola çıkış hikayesini “Bir çocuk eğitmek bir dünya yaratmaktır” cümlesiyle özetleyen Yüksekçıta Okulları, kurucular İnci Emek, İlker Emek ve Arda Onur Koçak yönetiminde 2012-2013 eğitim öğretim yılında öğrenci kabulüne başladı. 2013-2014 eğitim öğretim yılında da Şirinköy’deki 8 bin metrekarelik kampüsünde ilkokul, ortaokul ve Anadolu Lisesi ile “tam gün” eğitim verdi. Ayrıca kendine özel 3 bin metrekarelik bahçesi, çimlerle kaplı ve yüzme havuzlu müstakil binası ile de Anaokulu eğitimi vermektedir.

EĞİTİM ANLAYIŞI
Eğitim anlayışı “Eğitim bireyseldir ve kişiye özeldir. Tüm eğitim formülleri bunun üzerine bina edilmelidir. Çözümler yerinde, o anda ve o bireye yönelik olmalıdır. Merkezi çözümler ise kişilerden uzak ve toptancı bir yaklaşım getirir” şeklinde özetlenirken, “Değerler Eğitimi” adı altında verilen “karakter, sosyal, iletişim becerileri ve çevre eğitimi”,Yüksekçıta Okulları’nın farkını ortaya koyan unsurlardan.

egitim-ogretim-basladi-ic

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÖYLE BAŞLADI
Çocukların vehepimizin dünyasını daha yaşanılır hale getirmeyi hedefleyen Yüksekçıta Okulları’nda, 2013-2014 eğitim öğretim yılı 16 Eylül 2013’te başladı. Okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler ile velilerin katıldığı törende, okula yeni başlayan minikler yeni bir döneme “merhaba” derken, geçmiş dönem öğrencileri de yeniden bir arada olmanın mutluluğunu paylaştı.
Bu arada, ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin katılımıyla İlköğretim Haftası kutlandı. Çeşitli etkinliklere yer verilen kutlamalarda, eğitimin önemi vurgulandı.

kahvalti-ic

TANIŞMA KAHVALTISI VERİLDİ
Okul Aile Birliği üyelerinin organizasyonuyla 27 Ekim 2013 Pazar günü tanışma kahvaltısı düzenlendi. Marla Pamukkale Tenis Kulübü’ndeki kahvaltıya, kurucular, öğretmenler, ilkokul ve ortaokul bölümüne devam eden öğrenciler ile velileri katıldı. Çocuklar, hazırlanan çeşitli aktivitelerle doyasıya eğlendi. Okul yönetimi ve öğretmenler de veliler ile sohbet ederek, eğitim-öğretim faaliyetleriyle ilgili bilgilerini tazelemelerini sağladı.

cumhuriyet-bayrami-ic

COŞKULU CUMHURİYET KUTLAMASI
Yüksekçıta Okulları’nda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile tüm öğretmenlerin katıldığı törende,Yüksekçıta İlkokulu Müdürü İnci Emek ve sınıf öğretmeni Ayla Eroğlu, günün önemini belirten birer konuşma yaptı.
Öğrencilerin okuduğu şiirler, Cumhuriyet Oratoryosu ve Mustafa Kemal Son Balo (Sarı Zeybek) ile devam eden tören, Atatürk posterlerinin kalp içinde açılmasıyla sona erdi. Kutlamalar kapsamında öğrencilerin “Cumhuriyet” konulu resim sergisi de açıldı. Törene katılan veliler, gösterileri ilgiyle izledi.

tubitak-caretta-ic

TÜBİTAK’LA KAMP VE CARETTA ÇALIŞMASINA DESTEK
Yüksekçıta Okulları, çevre ve doğal yaşama duyarlılığını Orman ve Su İşleri Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurumu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Dalyan Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi tarafından yürütülen Deniz Kaplumbağaları Araştırma Rehabilitasyon Merkezi’ndeki (DEKAMER) çalışmalara katılarak gösterdi.
Caretta carettalarla ilgili Dalyan’daki kumsallarda bilimsel çalışmalar yürütülen, ayrıca yaralı deniz kaplumbağalarının tedavisi yapılan DEKAMER’in faaliyetlerine katılan Yüksekçıta öğrencileri, sosyal sorumlulukla ilgili bir görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı.

tubitak-ic

Öte yandan TÜBİTAK’ın öncülüğünde, Pamukkale Üniversitesi, Beyağaç Belediyesi, TRT ve Yüksekçıta Okulları’nın desteğiyle “Topuklu Yaylası Doğa Bilim Kampı” gerçekleştirildi. Araştırma ve geliştirme çalışmalarının gerçekleştirildiği bu kampa Yüksekçıta öğrencileri gönüllü olarak katıldı.

resim-calismasi-ic

RESSAMLAR İŞ BAŞINDA
Yüksekçıta’da resim dersleri keyifli geçiyor. Bazen bahçede, bazen atölyede tuvalin başına oturan öğrenciler, çocuk gözüyle olaylara ve insanlara bıkışlarını, hayallerini resmediyor. Sergiledikleri çalışma performansı ile “ressamlara bak” dedirten minikler, resim çalışmalarını zevkle yaptıklarını, bunda öğretmenlerinin de payı bulunduğunu ifade etti.

yerli-mali-ic

YERLİ MALI KULLANMALI
Yüksekçıta Okulları’nda 2013-2014 döneminde Yerli Malı Haftası da unutulmadı. Öğretmenler ve okul personelinin yerli malı kullanımının önemini anlatan tiyatro gösterisini öğrenciler dikkat ve ilgiyle izledi.
Resim öğretmenleri Yıldız Duman Ercan ve Nazan Aktaş’ın hazırladığı resimden esinlenen ilkokul öğrencileri, temsili bir pazaryeri oluşturdu. Anaokulu öğrencileri de buradan alışveriş yaparken, tüketimde yerli malına öncelik verilmesinin önemi vurgulandı. Yerli Malı haftası kutlamaları, gölge oyunu Hacivat ve Karagöz gösterimiyle sona erdi.

istiklal-marsi-ic

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ KUTLANDI
İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. yıldönümü, öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla kutlandı. Önce “İstiklal Marşı Belgeseli” izlendi. Ardından Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yasemin Özdanışman,belgeselle ilgili bilgileri paylaştı. Program, sınıf öğretmeni Hatice Bayram önderliğinde hazırlanan “İstiklal Marşı Oratoryosu” ile son buldu.

canakkale-zaferi-ic

BÜYÜK ZAFERLE GELEN ÖDÜL
Çanakkale Deniz Savaşı’nın 99. yıldönümü dolayısıyla Denizli’de düzenlenen “18 Mart Çanakkale Savaşları” konulu resim yarışmasında, 8/A sınıfı öğrencisi Can Şenel, Merkez Efendi ilçe birincisi, il genelinde ise 3. oldu.
Çanakkale Deniz Savaşı’nda şehit düşen Mehmetçikler de düzenlenen etkinliklerle anıldı. Sınıf öğretmenleri Saide Güven ve Recai Güzel, fen bilgisi öğretmenleri Seçil Güleryüz ve Nazlı Erol ile matematik öğretmeni Mehmet Yetiş,yaptıkları konuşmalarla anma törenine katkıda bulundular. Programa ortaokul öğrencileri ile müzik öğretmenleri de Çanakkale’yi anlatan türkülerle katıldı.

goksel-kaya-ic

GÖKSEL KAYA, YÜKSEKÇITA’DA
Atatürk’e benzerliğiyle tanınan tiyatro sanatçısı Göksel Kaya, Yüksekçıta’yı ziyaret etti. Göksel Kaya’yı karşılarında gören öğrenciler, kısa süren bir şaşkınlık yaşadı. Daha sonra da sanatçının etrafını sararak, onunla bol bol sohbet etti, sorular yöneltti ve hatıra fotoğraf çektirdi. Gördüğü ilgiden son derece memnun olan Göksel Kaya, öğretmen ve öğrencilerin konuk olduğu söyleşiye de katıldı.

23-nisan-kutlamasi-ic

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yüksekçıta Okulları’nda coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, bando takımı eşliğindeki kortej yürüyüşü ile başladı. İlkokul öğrencilerinden oluşan koro ve orkestra, şarkılar ve marşlar seslendirdi. Ront gösterisi ile devam eden kutlamalarda, 5 ve 6 yaş anaokulu öğrencilerinin sunduğu dans gösterisi beğeni topladı.
Beşinci sınıf öğrencilerinin hazırladığı “23 Nisan Nasıl Çocuk Bayramı Oldu?” isimli tiyatro gösterisi ilgiyle izlenirken, gösterinin finalin bölümüne tiyatro sanatçısı Göksel Kaya’nın da katılması büyük yankı uyandırdı.
Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 1. Piyano Festivali’ne ise, müzik öğretmeni Erdem Emek eşliğinde öğrenci grubu katıldı.

dumlupinar-ic

DUMLUPINAR’DA TARİHİ YAŞADILAR
Ortaokul 5,6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri 21 Mart 2014, ilkokul 1,2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri de 25 Mart 2014’te Kütahya’ya gitti. Nurettin Karaçam’ın anlatımları eşliğinde Dumlupınar Tarihi Müzesi, anıt heykellerin bulunduğu bölge, Dumlupınar Savaşı’nın yapıldığı alanlar,Dumlupınar Şehitliği, Zafer Tepe Anıtı ve Sancaktar Mehmetçik Anıtı gezildi. Beraberlerinde getirdikleri çiçekleri şehitliğe diken öğrenciler, Atatürk’ün Karargah Evi ziyaretinde duygu yüklü anlar yaşadı.

geziler-ic

DİĞER GEZİLER
Kültürel amaçlı geziler kapsamında, ortaokul ile 9. ve 10. sınıf öğrencileri, Antalya gitti. Düden, Kurşunlu ve Manavgat şelaleleri ile ilin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Öğrenciler, bu gezide hem eğlendi, hem de Antalya’nın bilinmeyen yönlerini öğrendi.
10. ve 11. sınıf öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen İstanbul gezisinde Galatasaray Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi ziyaret edildi. Bu ziyaretler, öğrencilerin gelecekle ilgili planlarına ışık tuttu.
İlkokul 1,2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri 19 – 27 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen 19. İzmir Kitap Fuar’ında katıldı. Öğrenciler, kitap dünyasında yolculuğa çıkarken, yazarlar Muzaffer İzgü, Sevim Ak, Mavisel Yener ve Vural Savaş ile buluştu.
Çocuk kitabı yazarları Muzaffer İzgü, Mavisel Yener ve Sevim Ak, Yüksekçıta öğrencilerininilgisini karşılıksız bırakmadı, yanlarına gelerek paylaşımlarda bulundular. Küçük okurları için de kitaplarını imzaladılar.
İzmir gezisindeki bir başka durak da İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı’ydı. Çevre bilincini artırmak ve keyifli bir zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen bu gezide öğrenciler, burada farklı bitki ve hayvan türlerini bir arada gördü.
Ankara Bilkent Üniversitesi’nde düzenlenen “Model United Nations of Bilkent Universitiy” isimli konferans,Yüksekçıta Okulları öğrencilerinden de katılımıyla gerçekleşti.

soma-ic

SOMA’YA DUYARSIZ KALMADILAR
Türkiye’nin en büyük maden kazalarından birisi Manisa’nın Soma ilçesinde yaşandı. Türkiye’yi sarsan 301 madencinin yaşamını yitirdiği bu elim kazaya duyarlılık gösteren öğrenciler, üzüntüleri yansıtan resimler çizip paylaşımlarda bulundu. Öğrenciler, bahçeye oturarak “Soma” yazdı. Bunlar arasında en dikkat çekeni “S”essiz, “O”lalım, “M”aden, “A”ğlıyor. SOMA oldu.

anaokulu-ic

ANAOKULUNUN MİNİKLERİ BÜYÜLEDİ
Yüksekçıta Anaokulu öğrencileri dönem boyunca yaptıkları çalışmayla beğeniye sundu. Proje, resim ve üç boyut çalışmalarıyla parmak ısırtan minikler, “bizi iyi izleyin” mesajını verdi. Veliler ise çocuklarının yaptığı çalışmaları müzik eşliğinde keyifle izledi.
12-13 Haziran tarihlerinde 3,4,5 ve 6 yaş Yüksekçıta Anaokulu öğrencilerinin sunduğu yıl sonu gösterisi de keyifli geçti. Yeni bir eğitim-öğretim yılının eşiğinde olan miniklerin gösteri performansı izleyenlerden tam not aldı.

okuma-bayrami-iğc

OKUMA HEYECANI
Okula yeni başlayan her çocuğun bir an önce gerçekleştirmek istediği arzudur; bir harf, bir harf daha öğrenmek, heceleri kelimelere dökmek ve okumayı öğrenmek… Bunu gerçekleştirdiği gün de onun bayramıdır. Bu kapsamda 1. sınıf öğrencileriyle gerçekleştirilen Okuma Bayramı etkinliği büyük beğeni topladı.

sportif-basari-yuzme-ic

SPORTİF BAŞARILAR
Yüksekçıta Okulları, eğitimdeki başarısını spora da taşıdı. 12-14 Şubat tarihleri arasında Denizli Atatürk Yüzme Havuzu’nda düzenlenen “Genç Erkekler Yüzme Yarışması”nda Kıvanç Öner, 400 metre serbestte üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

SPORTİF-BASARİ-BOCCE-İC
Bocce yarışmasında ise, il ikinciliği ve üçüncülüğü elde edildi.Yüksekçıta Bocce Erkekler Takımı il ikincisi, Bocce Kız Takımı il üçüncüsü oldu.

mezuniyet-ic

İLK MEZUNİYET
Yüksekçıta Okulları, 12. sınıflarda ilk mezunlarını verdi. Mezun olan 19 öğrenci, başarı dilekleriyle yeni bir hayata uğurlandı. Ortaokul 8. sınıf öğrencileri de önümüzdeki dönemde yeni bir kademeye geçecek olmanın heyecanıyla tatile girdi.
Başarı sonrası atılan sevinç çığlıklarının birbirine karıştığı mezuniyet töreninde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karne heyecanı, aynı duyguları anne-babalarına da yaşattı.

YÜKSEKÇITA OKULLARI ŞİRİNKÖY KAMPÜSÜ : Bahçelievler Mah. 4000 Sk. No: 1 / DENİZLİ
Tel: 444 40 94 – 258 377 21 71 Fax: 0 258 377 21 61

YÜKSEKÇITA OKULLARI ANAOKULU : Merkezefendi Mah. Mısır Sk. No: 2 / DENİZLİ
Tel: 258 377 07 66 – 258 212 44 48 Fax : 0 258 377 21 61

Ayrıca www.yuksekcitakoleji.com internet adresinden de okul hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı