REKLAMI GEÇ

TED “akran-arabulucu” sistemini Denizli’ye getiriyor

TED “akran-arabulucu” sistemini Denizli’ye getiriyor

Türk Eğitim Derneği ve Okulları (TED) Denizli Koleji, okullarda şiddeti önlemek için Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa “Müzakereci, Arabulucu ve Lider Öğrenciler” projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında okullarda lider öğrenci grupları oluşturulacak, şiddete uzanabilecek anlaşmazlıklar bu yolla çözüme kavuşturulacak. TED Denizli Koleji’nde düzenlenen seminer ile “Müzakereci, Arabulucu ve Lider Öğrenciler Projesi” okullarda görev yapan rehber öğretmenlere anlatıldı. el ve güç odaklı çarelerle önlenemeyeceğini söyledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2015 Cuma, 14:50

TED Denizli Koleji, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde ilk ve ortaokullarda görev yapan rehber öğretmenlere yönelik “Müzakereci, Arabulucu, Lider Öğrenciler Yetiştirmek” konulu seminer düzenledi.

denizli-ted-arabulucu-semineri-ic

Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Uygulamalı Psikoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Abbas Türnüklü’nün verdiği seminer, TED Denizli Koleji Konferans Salonu’nda yapıldı. Seminere, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, TED Denizli Koleji Kurucusu Prof.Dr. Hasan Kazdağlı, Okul Müdürü Fatih Canpolat da katıldı.

denizli-ted-arabulucu-semineri-prof-dr-hasan-kazdagli-ic
“AKRAN-ARABULUCU SİSTEMİNİ GELİŞTİRMELİYİZ”
TED Denizli Koleji olarak, Denizli eğitimine artı değer amacıyla eğitim ve öğretime devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, bu amaçla ilk seminerleri toplumun genelini ilgilendiren ve çözülmediğinde ciddi sorunlara yol açan kişiler arası anlaşmazlıkların yapıcı ve barışçıl yönteminin erken yaşta öğretilmesine yönelik gerçekleştirdiklerini söyledi. Prof.Dr. Kazdağlı, “Rehber öğretmenlerimiz aracılığı ile çocuklarımızı müzakereci ve arabulucu lider bireyler olarak yetiştireceğiz. Bu program ile öğrencilerimiz yapıcı iletişim kurma, kendini ifade etme, duygularını ifade etme, öfke yönetme, empati becerisi, eleştirel düşünme becerilerini, öz yönetimlerini geliştirerek, hayatları boyunca hem özel yaşantılarında hem de kariyerlerinde daha fazla başarılı ve mutlu olacaklardır” dedi.

denizli-ted-arabulucu-semineri-mahmut-oguz-ic

“LİDER ÖĞRENCİ GRUPLARI OLUŞTURULACAK”
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise konuşmasında, okullarda kurulacak 6 öğrenciden oluşacak lider grupları ile yaşanan şiddet olaylarının önlenebileceğini belirterek, “Müzakereci, Arabulucu Lider Öğrenci Yetiştirmek” projesini tüm okullarda hayata geçireceklerini açıkladı. Böylelikle okullarda yaşanan şiddet olaylarının önlenebileceğini vurgulayan Oğuz, bu konuda rehber öğretmenlere önemli görev düştüğünü söyledi.

denizli-ted-arabulucu-semineri-prof-dr-abbas-turnuklu-ic

“FİZİKSEL GÜÇ ÇARE DEĞİL”
Okullarda öğrenciler arasında yaşanan anlaşmazlıklara ve şiddete karşı fiziksel gücün çare olmadığını belirten Prof.Dr. Abbas Türnüklü, Anlaşmazlıkların Çözümü ve Akran-Arabuluculuk Eğitim Programı’nın bir şekilde öğrenci şiddetinin dönüştürülmesi olarak ifade edilebileceğini söyledi. Seminere katılan rehber öğretmenlere program hakkında bilgi veren Prof.Dr. Türnüklü, “Okullarda öğrenci şiddetine karşı fiziksel güç odaklı çözümler çare değil. Fiziksel güç odaklı çareler öğrencileri caydırır, korkutur, bastırır ama asla öğrencilerin yapıcı, barışçıl ve onarıcı sorun çözme becerilerini geliştirmez. Öğrencilerin insani değerlerini olumlu yönde etkilemez” dedi.

Prof. Dr. Abbas Türnüklü’nün verdiği eğitim semineri, sabah 09.30’da başlayıp 17.00’a kadar devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı