REKLAMI GEÇ

TED eşit destek kararı aldı

TED eşit destek kararı aldı

Devletin özel eğitim kurumları için öğrencilere maddi destek uygulamasını hayata geçirmesinin ardından TED Denizli Koleji, “Eğitimde fırsat eşitliği” yaratmak için tüm öğrencilerine eşit destek kararı aldı. Devletin teşvik program listesinden aldığı karar nedeniyle çekildiğini duyuran TED Denizli Koleji, kayıt ücretlerini 2000 TL geriye çekerek, özel okul öğrencilerine ekonomik desteği kontenjan bazında değil tüm öğrenciler bazında uygulayacaklarını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Eylül 2014 Cumartesi, 17:29

Devletin, özel okullara kaydolacak öğrenciler için iller için oluşturulan kontenjan bazında yıllık 2000 ile 3500 TL arasında maddi destekte bulunulmasına ilişkin uygulaması ile ilgili süreç devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ilk olarak destekten yararlanmak isteyenler için başvuru sürecini başlatmış, ardından Denizli’nin de içinde bulunduğu özel okulların listesi ve başvuruda uygun bulunup tercih yapma hakkı kazanan öğrencilerin listesini açıklamıştı.

Bakanlığın akredite listesi içinde yer alan TED Denizli Koleji, dün resmi facebook sayfasından bir açıklama yaparak destek sistemi içinde yer almama kararı aldıklarını duyurdu. Öğrencilere uygulanacak maddi destek listesi içindeki okullar arasından çıkacaklarını açıklayan TED Denizli Koleji, özel okulda okuyacak öğrencilerin fırsat eşitliği içinde olması gerekliliğine vurgu yaparak, devletin kontenjanlarla sınırlı sayıdaki desteğini tüm TED Denizli öğrencilerine uygulayacakları müjdesini verdi.

TED Denizli Koleji Yönetimi kendisine başvuran öğrencilerin bu teşvikten yararlanıp yararlanmamasına bakılmaksızın eşit ekonomik şartlarda okuması gerektiği görüşüne dikkat çekerek tüm öğrencilerine destek vermek için kayıt ücretlerini revize ettiğini belirtti.

Bu adımı bir sosyal sorumluluk çerçevesinde attıklarını dile getiren TED Denizli, tüm öğrenci kayıtlarında 2000 TL’lik revizyona gidildiğini duyurdu. Okul idaresi, TED Genel Merkezi ile görüşülerek gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde; anaokulu için 9 bin, ilkokul için 10 bin, ortaokul için 11 bin TL ücret belirlendiğini, yıllık yemek ücretinin ise 2 bin TL olduğunu deklare etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

ADRES: Saruhan Mahallesi 1. sokak no:5 Denizli

TELEFON: 0258 385 7 385

Web: https://www.teddenizli.k12.tr/

Sosyal Medya Hesaplarımız

Harita