REKLAMI GEÇ

TED Denizli’de eğitim meşalesini yaktı

TED Denizli’de eğitim meşalesini yaktı

Türk Eğitim Derneği (TED) Denizli Koleji, 200 öğrencisi ile eğitim-öğretime başladı. Açılış töreninde konuşan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, öncelikli hedeflerinin insan yetiştirmek olduğunu belirterek, “Onları iyi değerlerle yoğrulmuş, çağdaş dünyayla başedebilecek nitelikleri değerlendirerek büyütmeliyiz” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2014 Salı, 15:15

Türk Eğitim Derneği (TED) Denizli Koleji, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ile birlikte açıldı. Açılış törenine Vali Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Denizli Kurucusu Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, okul yönetimi, öğrenciler ve veliler katıldı.

piano-ic

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan törende 6. Sınıf öğrencisi Onat Onurlu piyano dinletisi sundu. “TED’de öğrenci olmak” konulu kompozisyonu ise Ahmet Deniz Gelir okudu.

ic-6
“ÖĞRENCİLER TEST İLE TOSTUN ARASINDA SIKIŞIP KALMAYACAK”
Törende konuşan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Artık 21. yüzyılda yaşıyoruz. Sosyal zeka tartışılmaya başlandı. Artık dünyada nükleer zeka tartışılıyor. Artık test ve tost arasında sıkıştırılmış bir neslin bir ülkenin geleceği için yararlı olmayacağı açık bir şekilde ortaya çıktı. Biz Türk Eğitim Derneği’yiz. Biz önce insan yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Türk Eğitim Derneği olarak 31 okulumuzda üniversitemizde ve tüm yaygın eğitim hizmetlerinde önce insan yetiştirmeye odaklanıyoruz. Çünkü bu ülke atalarımızdan bize emanet. Değerli veliler şunu sakın unutmayın. Çocuklarımızın yüzlerindeki pırıltı ile sokakta simit satmak mecburiyetinde kalan çocuğumuzun pırıltısı yakın değilse, bu ülkenin geleceğinden endişe etmemiz gerekir. Ben Türk Eğitim Derneği’nin genel başkanı olarak Selçuk Pehlivan olarak adaletli bir eğitimi, eğitimdeki adaleti sağlamak mecburiyetindeyim. Bizlerin sorumluluğu sadece okullarımızda okuyan 26 bin öğrenciye iyi eğitim vermek değil, bizlerin hepimizin sorumluluğu Türkiye’nin tüm evlatlarına el uzatmaktır. Onları iyi değerlerle yoğrulmuş, çağdaş dünyayla baş edebilecek nitelikleri değerlendirerek büyütmeliyiz. Çünkü 21. Yüzyılda savaş hiçbir silahla yapılmıyor. Beyinle yapılıyor” dedi.

ic-3

“TÜRKİYE CUMHURİYETİNE HİZMET ETMEK İÇİN VARIZ”
TED Koleji’nin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden TED Okul Müdürü Fatih Canpolat, “TED kurumlarının eğitim modeli bilimsel temellere dayanıyor. Bizde bu model doğrultusunda öğretmenlerimiz ve siz ailelerimizin desteği, öğrencilerimizin de bireysel gayretleri ile insan yetiştirmeyi hedefliyoruz. Türk Eğitim Derneği, Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet etmek için vardır” dedi.

ic-4

“MİSYONUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ”
Türk Eğitim Derneği’nin Cumhuriyet döneminin saygın ve köklü eğitim kurumu olduğunu belirten TED Denizli Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Hasan Kazdağlı, “TED Denizli Koleji, bu yıl eğitim-öğretim yılı itibari ile kentimizde eğitim vermeye başlıyor. TED Denizli koleji kurucuları olarak seçkin eğitim kadromuzla ülkemizin parlayan yıldızı Denizli’mize yeni bir değer katmanın gururu içindeyiz. Sahip olduğu geniş vizyon ile yeni ve güçlü Türkiye yaratma hedefinde olan TED, kısa sürede Denizli’de de farkını ortaya koyacaktır. Modern Türkiye’nin kurucusu Atatürk’ün önderliğinde temeli atılan TED okulları taşıdığı tarihi sorumluluğun kendisinden beklenen misyonun bilinci ile 86 yıldır kesintisiz kaliteli eğitim hizmeti vermektedir. Küresel dünyada rakipleri ile yaşayabilecek, kendine güveni tam bireyler, yetiştirmeyi bir proje olarak görmekteyiz. Bu çerçevede kurulan TED Denizli Koleji ilköğretim, ortaokul, lise kademelerinin tümünü bir kampüs içerisinde Denizlilerin hizmetine sundu” dedi.

ic-5

EĞİTİM ŞEHRİ DENİZLİ
Denizli’de 741 okul, 13 bin öğretmen, 182 bin öğrenci ve 63 özel okulun bulunduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da, “İnsan sürekli gelişen bir varlık. Gelişmenin ve kalkınmanın en önemli yolu eğitim. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır” dedi.

ic-7

Vali Abdülkadir Demir de, eğitimin amacının ülkenin sorumluluğunu omuzlayacak nesiller yetiştirmek olduğunu belirterek, “Denizli, eğitim alanında gerek okullaşma, gerekse eğitim kadroları anlamında gelişmiş bir il. Özel okullarımızın da eğitimde kalite çıtasının daha da yükselmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

ic-8
Konuşmaların ardından hem okulun açılışı, hem de yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla pasta kesildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

ADRES: Saruhan Mahallesi 1. sokak no:5 Denizli

TELEFON: 0258 385 7 385

Web: https://www.teddenizli.k12.tr/

Sosyal Medya Hesaplarımız

Harita