REKLAMI GEÇ

TED’de Kültür Sanat Buluşmaları

TED’de Kültür Sanat Buluşmaları

TED Denizli Koleji’nin düzenlediği Kültür Sanat Buluşmaları etkinlikleri kapsamında “Üstü Kalsın” adlı tiyatro oyunuyla Cemal Süreya şiirlerini Denizlililerle buluşturuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2014 Pazartesi, 11:49

Yaşam temelli eğitim-öğretim anlayışını benimseyen TED Denizli Koleji kültür sanat buluşmalarını başlatıyor. TED Denizli Koleji öğrencilerin kültür, sanat alanlarında da başarılı olmasını sağlayacak ortamlar sağlanması amacıyla her ay yetişkinlere ve çocuklara yönelik tiyatro, sinema, kişisel gelişim semineri, alanında fark yaratmış kişilerin konuşmacı olarak katılacağı sohbet toplantıları gerçekleştirmeyi planlıyor.

TED Denizli Koleji konferans salonunda 19 Aralık 2014 tarihinde Tiyatro Gerçek tarafından sahnelenen Üstü Kalsın oyunu ile Cemal Süreya şiirleri bu kapsamda öğrenciler, veliler ve Denizli’liler ile buluşuyor. Sanat, tiyatro, sanata bakış açısı, sanatçı olmaya giden yolculuk ana temaları ise oyun öncesinde tiyatro sanatçısı Hakan Gerçek ve öğrenciler ile gerçekleştirilecek sohbet toplantısında irdelenecek.

ic

Her alanda olduğu gibi sanata karşı da duyarlı, farklı kültürleri benimseyen, sanatçı olmak isteyen öğrencilerin, alanında en başarılı kişiler arasına girebilmelerine olanak sağlayan ortamları yaratmanın eğitim ve öğretim hedefleri arasında olduğunu belirten Okul Müdürü Fatih Canpolat, “TED Denizli Koleji olarak burada yaşayan bir kampüs kurduk. Akademik eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel kısacası hayata dair her konuda bir fikri olan, konuşabilen, paylaşabilen, araştırma yapabilen dünya insanları yetiştirmek adına farklı etkinlikler düzenliyoruz. Okul içinde öğrencilerimize ve velilerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızın yanı sıra Denizlilerin de katılabileceği kültür, sanat, seminer gibi etkinlikler ile kent hayatında da bir farklılık yaratmayı amaçlıyoruz. Bir kentte var oluyorsanız o kente artı bir değer katmak durumundasınız. Çocuklarımız okulda öğrettiğiniz şeylerin karşılığını yaşadığı kentte bulabilmeli. Buradan yola çıkarak 19 Aralık 2014 tarihinde okul kampüsümüzde Tiyatro Gerçek tarafından sahnelenen Cemal Süreya Şiirlerini Üstü Kalsın oyunu ile Denizliler ile bir araya getiriyoruz. Aynı zamanda oyun öncesinde öğrencilerimiz tiyatro sanatçısı Hakan Gerçek ile tiyatro, sanat, şiir üzerine bir sohbet toplantısı gerçekleştirecek. Bu toplantı için hazırlık yapan öğrencilerimiz interaktif bir ortamda bir tiyatro oyunu nasıl hazırlanır, nasıl sahnelenir gibi teknik konuların yanı sıra şiir, sanat ve hayattaki yeri hakkında da bilgi alma şansı yakalayacaklar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı