REKLAMI GEÇ

Yüksekçıta öğrencileri Harun Ökek’le farklı değerlere yolculuk yaptı

Yüksekçıta öğrencileri Harun Ökek’le farklı değerlere yolculuk yaptı

Yüksekçıta Okulları öğrencileri “Farklı Değerlere Yolculuk” sloganıyla gerçekleştirilen seminerde Harun Ökek’le bir araya geldi. Etkinlikte bir de sergi düzenlendi. Harun Ökek’in yabancı para koleksiyonu sergisi, hem de para üzerine söyleşisi öğrencilerin yoğun ilgisini çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2017 Perşembe, 14:02

Yüksekçıta Okulları yine farklı bir organizasyona imza attı. Turizm sektöründe faaliyet yürütürken 1997 yılında aklına gelen bir fikirle yola çıkan Harun Ökek, eşlik ettiği her kafileden ülkelerinin en küçük paralarını toplamaya başladı.

Ökek, topladığı paraları biriktirmeye başladı ve koleksiyonu zamanla büyüdü. Büyüyen bu koleksiyonuna 40’ı aşkın ülkenin paralarını ve kültürel zenginliklerini de ekleyen Harun Ökek, bu paraları albümünden çıkardı ve paylaşmaya başladı.

Koleksiyonunu toplumsal bir faydaya dönüştürmek için harekete geçen Harun Ökek’in yolu Denizli Yüksekçıta Okulları’na da düştü.

SÖYLEŞİ VE SERGİ DÜZENLEDİ
Yüksekçıta Okulları’nın daveti üzerine Denizli’ye gelen Harun Ökek, “Paranın öteki yüzü” adını verdiği sergisini açtı, bir de öğrencilerle söyleşi düzenledi.

Yüksekçıtalılar ile samimi bir ortamda, sohbet havasında bir söyleşi gerçekleştiren Harun Ökek, “Hepimiz günlük hayatta parayı satın alma aracı olarak bilir ve kullanırız. Paraya olan bakışımız öylesine kalıplaşmıştır ki çoğu zaman hangi paranın üstünde neyin olduğunu fark etmeyiz bile. Oysa bir şeyin paranın üzerinde yer bulabilmesi için o toplum nezdinde kesin kabul görmüş nitelikler içermesi gerekir. Dolayısıyla paraya farklı bakış açısıyla bakılır ve eğer paranın öteki yüzüne odaklanılırsa rakamlardan çok daha fazlasını ifade eden gerçek değerlerin de farkına varabiliriz” dedi

Yüksekçıta öğrencilerinin sorularını içtenlikle yanıtlayan Ökek, açtığı sergiyi gezenlere de paralara ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi.

Sergi ve söyleşi ile Yüksekçıta öğrencileri “Paranın öteki yüzü”nü görme imkanı buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

ANAOKULU

Merkezefendi mah.

Kadife sokak No:2 Merkezefendi/Denizli

Tel: 258 212 44 48

Fax: 258 377 07 66

BAHÇELİEVLER KAMPÜSÜ

Bahçelievler mah.

4014. sokak No:7 Merkezefendi/Denizli

Tel: 258 377 21 71

Fax: 258 377 21 61

Web: http://www.yuksekcitakoleji.com

Mail: info@yuksekcitakoleji.com

Sosyal Medya Hesaplarımız