REKLAMI GEÇ

YÜKSEKÇITA’DA OKUMA BAYRAMI

YÜKSEKÇITA’DA OKUMA BAYRAMI

Yüksekçıta Okulları’nda gerçekleştirilen ‘Okuma Bayramı’ renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler gösterileri ile izleyenleri büyüledi.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2015 Pazartesi, 11:08

Şirinköy’deki Yüksekçıta Okulları yağışlı hava nedeniyle ertelediği Okuma bayramı etkinliğini hafta sonunda gerçekleştirdi. Okul bahçesindeki kutlamalarda ilköğretim birinci sınıf öğrencileri hazırladıkları gösteriler ile büyükleri adeta büyüledi.

ic-3

İki sınıftan 35 birinci sınıf öğrencisinin katıldığı etkinlikleri yüzlerce veli izledi. Okul Müdürü İnci Emek’in açış konuşması ile başlayan etkinlikte öğrenciler Türkçe ve İngilizce tiyatro gösterisi sergiledi, oluşturdukları koro ile müzik ziyafeti verdi.

ic-2

Slayt gösterileri ile süslenen etkinlik renkli kostümler, anlamlı mesajlar ileten sahne performansları ile dikkat çekti.

ic-4

Birinci sınıf öğrencileri önce Ormanların Alfabesi adlı tiyatro oyununun sahneledi. Minik öğrencilerin önemli mesajlar verdiği bu gösterinin ardından bu kez Super Mario’nun maceralarını anlattığı oyunu İngilizce sahneledi.
Büyük alkış alan her iki tiyatro gösterisinin ardından müzik öğretmenleri Erdem Emek ve Ezgi Azizoğlu’nun önderliğinde sahne alan Okul Korosu ‘Mavi Gezegen’ adlı müzikal gösteriyi sundu.

ic-1

Yüksekçıta Okulları Müdürü İnci Emek öğrencilerinin hayatın önemli dönemeçlerinden birini yaşadığına dikkat çekerek; “Okuma yazma yaşamın şifrelerini çözmektir, kendini var etmektir, akacak bir yol demektir” dedi.
Velilere de seslenen Emek, “Ok yaydan çıktı, çok önemli bir görevle karşı karşıyasınız artık. Okuma-yazma öğretmek ve öğrenmek önemlidir ama okuma sevgisi oluşturmak ve onu canlı tutmak çok daha önemlidir. Bir ömür boyu okuyan, öğrenen, merak eden, sorgulayan doğrulara başkasının aklıyla ulaşmaya çalışmayıp kendi fikirlerini üreten çocuklarımız olsun istiyorsak hepimize çok iş düşüyor, en çok da sizlere. Çocuklar talimatla öğrenmezler, görerek ve yaşayarak öğrenirler. Eğer kitap okuyan çocuğumuz olsun istiyorsak, evde kitap okuma atmosferi yaratmak zorundayız. Her gün yarım saat bile olsa sizi elinizde kitapla gören çocuğunuza emin olun en önemli nasihatten çok daha faydalı olmuşsunuz demektir.Bizler çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Bir yıl çok çabuk geçti ama dolu dolu geçti. Çocuklarımız burada çok önemli kazanımlara sahip oldular ” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

ANAOKULU

Merkezefendi mah.

Kadife sokak No:2 Merkezefendi/Denizli

Tel: 258 212 44 48

Fax: 258 377 07 66

BAHÇELİEVLER KAMPÜSÜ

Bahçelievler mah.

4014. sokak No:7 Merkezefendi/Denizli

Tel: 258 377 21 71

Fax: 258 377 21 61

Web: http://www.yuksekcitakoleji.com

Mail: info@yuksekcitakoleji.com

Sosyal Medya Hesaplarımız