REKLAMI GEÇ

Ağustos ayı ihracatı yüzde 6 geriledi

Ağustos ayı ihracatı yüzde 6 geriledi

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Ağustos ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Denizli ihracatı yüzde 6 azaldı, 190 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Eylül 2019 Perşembe, 09:47

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye ihracatının Ağustos ayında Genel Ticaret Sistemi’ne göre yüzde 1,7 artarak 13 milyar 150 milyon dolara yükseldiğini belirten Memişoğlu, Denizli İhracatçılar Birliği üyelerince ağustos ayında yapılan ihracatın ise yüzde 6 azalarak, 190 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

Memişoğlu, TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatının ise, Ağustos ayında yüzde 4.8 azalarak 252 milyon dolar olduğunu kaydetti.

İHRACAT ANA PLANI ÖNEMLİ BİR YOL HARİTASI
Dünya ticaretinde yaşanan riskler ve belirsizliklerin devam ettiğini dile getiren Memişoğlu, “Özellikle ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşlarıyla daha da belirgin hale gelen korumacılık eğilimleri, küresel ticaretin seyrine ilişkin beklentilere dair ipuçları veriyor. Küresel ekonominin ivme kaybetmeye başladığı bu dönemde uygulanacak ihracat stratejileri ve eylem planlarının her zamankinden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu noktadan hareketle, 11. Kalkınma Planı’ndaki hedeflerimiz paralelinde Cumhuriyet tarihimizde ilk kez açıklanan İhracat Ana Planı’nın ihracatçılarımız için çok önemli bir yol haritası olduğunu söyleyebiliriz. Makine, otomotiv, elektrik-elektronik, kimya ve gıda endüstrisi sektörlerine yönelik hazırlanan ve aralarında ABD, Çin, Rusya gibi dünya ticaretinde söz sahibi olan ülkelerin yer aldığı 17 hedef ülkeye odaklanılan planda, ülkemiz ihracatındaki payı yüzde 3,5 olan yüksek teknolojili ürün ihracatımızın yüzde 5 seviyelerine çıkarılması hedefleniyor. Küresel ticaretin böylesine dalgalandığı, belirsizliklerin bir türlü sonlanmadığı bir süreçte; yeni pazarlara, yeni ve katma değeri yüksek ürünler sunmanın öneminin bilincindeyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı