REKLAMI GEÇ

DENİB Akademi’de eğitim zamanı

DENİB Akademi’de eğitim zamanı

DENİB Akademi bugün atılan imzalarla hayata geçti. Aralık ayına kadar sürecek programlarda yeni girişimciler ve tasarımcıların yetiştirilmesi hedefleniyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 26 Ocak 2015 Pazartesi, 16:12

DENİB Akademinin lansman toplantısı ve protokol imza töreni Denizli İhracatçılar Birliği’nde(DENİB) gerçekleştirildi. Vali Şükrü Kocatepe, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, Denizli ihracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert tarafından imzaları atılan protokol törenine akademide ilk dersi verecek olan moda Tasarımcısı Simay Bülbül de katıldı.

DENİB Akademi’de sektör elemanlarına Dış Ticaret Destek Elemanı Eğitim programı kapsamında dış ticaret, ithalat, ihracat, gümrük mevzuatı uygulamaları, dış ticarette ödeme şekilleri, teslim şekilleri, lojistik ve dış ticaret finansmanı gibi konularla ilgili eğitim verilecek. Akademide ayrıca Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Ulusal Ajans’ın firmalara vermiş oldukları destek programları da anlatılacak.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, sektörün eğitim ihtiyacının DENİB Akademi tarafından profesyonel bir şekilde karşılanacağını söyledi. Kocasert, “Akademi ile birlikte htiyaç duyulan eğitim çalışmalarını daha profesyonel bir yaklaşım ile hayata geçireceğiz. Müfredatı ve yıllık programı titizlikle hazırlanan Akademi ile birlikte bugüne kadar sürdürdüğümüz eğitim ve seminer faaliyetlerimizi daha profesyonel bir yaklaşımla disipline edilmiş şekilde gerçekleştireceğiz. DENİB Akademi ile birlikte, dış ticaret, lojistik, inovasyon, tasarım, insan kaynakları, devlet yardımları, proje yönetimi, güncel mevzuat değişiklikleri, kurumsallaşma, tedarik, tasarım ve diğer alanlarda önemli eğitim programları düzenlemeyi hedefliyoruz.” dedi.

Akademiye devam edecek katılımcılara 20 TL günlük ücret ödeneceğini belirten Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, “Nitelikli eleman açığını kapatılmasının hedeflendiği ve ilk etapta 25 katılımcı için beş hafta sürecek olan eğitim boyunca katılımcılara günlük 20-TL harcırah verilecek olup, Genel Sağlık Sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Eğitimin sonunda ise katılımcılara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylı sertifika verilecektir” diye konuştu.
Buldanlı ünlü Modacı Simay Bülbül, Buldan’dan gelen bir moda aşkı olduğunu ve bu aşkı dedesinin dükkanında kumaşlar üzerinde çalışmalarıyla geliştirdiğini söyledi.

Bülbül, DENİB Akademinin ilk eğitiminde Denizlili moda tasarımcıları ile buluşacak ve güncel trendler hakkında bilgi paylaşımında bulunacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı