REKLAMI GEÇ

DENİB Akademi’den Dış Ticaretin Püf Noktaları

DENİB Akademi’den Dış Ticaretin Püf Noktaları

DENİB Akademi “Dış Ticaretin Püf Noktaları ” konulu bir eğitim düzenledi. Eğitimde Rblecturer Dış Ticaret firmasından Reşat Bağcıoğlu, katılımcılara 8 ayrı konuda bilgi aktardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2019 Çarşamba, 16:19

DENİB Akademi eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Son eğitim çalışmasında “Dış Ticaretin Püf Nokları” başlığı altında bir çalışma yapıldı. Rblecturer Dış Ticaret firmasından Reşat Bağcıoğlu tarafından gerçekleştirilen eğitimde; dış ticarette maliyeti etkileyen teslim şekillerine bakış, yurtdışına verdiğimiz fiyatlamanın içerisine giren rizikolar, dış ticarette teslim ve ödeme şekilleri, tahsil vesaikinin ihracatçı riskleri, dış ticaret işlemlerinde bankaların rolü ve görevleri, riskleri azaltmanın püf noktaları, teklif hazırlama ve sipariş oluşturmanın püf noktaları gibi konuların üzerinde duruldu.

“BİLGİ GÜÇTÜR”
Eğitmen Reşat Bağcıoğlu, bilgisizlik ve eğitimsizliğin dış ticarette telafisi zor sıkıntılar yaşatabileceğini belirterek dış ticaret işlemlerinde tarafların niyetlerinin çok önemli olduğunun altını çizip, “Dış ticarette hata yapmaktan kaçınmalıyız. Dış ticaret işlemlerinde eksik bilgiye sahip olmanın maalesef ciddi hatalara yol açabildiğini görüyoruz. Bilgi güçtür kuralının önemi her alanda olduğu gibi, dış ticaret işlemleri için de geçerli ve bu kuralın bizi bir adım yukarı taşıdığını rahatlıkla ifade edebiliriz. Öte yandan, yurtdışına verilen bilinçsiz fiyat tekliflerinin olumsuz anlamda maliyetlerimizi etkileyebildiğini söyleyebiliriz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı