REKLAMI GEÇ

DENİB Akademi’den Finansal Okuryazarlık Eğitimi

DENİB Akademi’den Finansal Okuryazarlık Eğitimi

DENİB Akademi, Denizli İhracatçılar Birliği ile Uşak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Uşak’ta “İhracatta Finansal Okuryazarlık Eğitimi” düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2019 Cuma, 14:48

DENİB Akademi eğitim çalışmalarının sonuncusunu Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Uşak’ta düzenledi. “İhracatta Finansal Okuryazarlık” adı altındaki eğitimi İhracat Eksperi Ümit Osman Yılmaz tarafından verildi.

Firmaların farklı departmanlarında görev yapan temsilcilerin yer aldığı eğitim programında; ihracatta banka ilişkileri, ihracat bedelinin ne zaman bozdurulması gerektiği, ihracat taahhüdünün ne olduğu, kur riskini nasıl azaltılabileceği, döviz kredisi kullanımında dikkat edilecek hususlar, finansman gerektirecek etkenler, Kredi Garanti Fonu (KGF) ile finansman desteği, poliçe iskontosu ve akreditif gibi konu başlıkları üzerinde duruldu.

İHRACATTA FİNANSAL OKURYAZARLIĞIN ÖNEMİ
Eğitmen Ümit Osman Yılmaz, finansmanın firmalar için öneminden bahsederek birçok firmanın maruz kaldığı risklerin farkında olmadığını belirtti. Yılmaz, “Firmaların sadece üretmeleri ve satış yapmaları, hayatlarını sürdürebilmeleri ve büyümeleri için yeterli değil. Firmalar finansal açıdan da güçlü olmalı, finansal okur yazarlıklarını geliştirmeli. Özellikle farklı döviz türleriyle ticaret yapan ihracatçı firmalar için bu durum daha da önem taşıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı