REKLAMI GEÇ

DENİB Akademi’den İş Modelleri Eğitimi

DENİB Akademi’den İş Modelleri Eğitimi

DENİB Akademi eğitim zincirini sürdürüyor. Son eğitim çalışmasında “Satış Yönetiminde Verimlik ve Karlılık Yaratan Analizler ile İş Modelleri” eğitimi verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2019 Perşembe, 10:32

DENİB Akademi eğitim yaptığı eğitim çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Son yapılan eğitim çalışmasında katılımcılara “Satış Yönetiminde Verimlik ve Karlılık Yaratan Analizler ile İş Modelleri” eğitimi verildi.

Eğitmen Bülent Başar tarafından gerçekleştirilen, işletmelerin karlığını etkileyen temel faktörler ve satış verimliliği ilişkisinin önemine vurgu yapılan eğitimde; satışta büyüme ve trend analizleri, performans ölçümleme, iç piyasa ile yurt dışı piyasada rekabet ve pazar analizleri ile önceliklendirme, konumlanma stratejileri, ürün satış analizleri, ürün çeşitliliği ve ürün terk kararlarının oluşturulması, satış koşullarının verimliğinin ölçümlenmesi, ortalama vade analizi, satış sonuçlarının işletmenin mali tablolarına etkisi, satışta karlılık yaratan stratejilerin oluşturulması, satışta veri analizi ve raporlama tekniklerinin katkıları üzerinde duruldu.

Eğitmen Bülent Başar; sahada kazanabilmek için önce masada kazanmak gerektiğini, bunun da planlama, veri analizi ve önceliklendirme ile mümkün olduğunu belirtti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Satış bir sonuç oyunudur, bu da hedefe odaklanmayı ve konsantrasyonu gerektirir. Doğru ve başarılı sonuçlar üretebilmek, çok iyi kurgulanmış, planlanmış ve kontrol edilen süreçlerle mümkündür. İşletmelerin karlılığını etkileyen temel faktörler: ne miktarda satmaları gerektiği, hangi fiyata satmaları gerektiği, bu satışların hangi sabit ve değişken maliyetler düzeyinde gerçekleştirmesi gerektiğidir. Bütün bunların gerçekleştirilmesinin nasıl bir karlılık düzeyi yaratabileceği, planlanabilen, öngörülebilen ve stratejik iş planına dönüştürülmesi gereken basit birer matematiksel işlemler bütünüdür.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı