REKLAMI GEÇ

DENİB Akademi’den Siber Güvenlik Eğitimi

DENİB Akademi’den Siber Güvenlik Eğitimi

DENİB Akademi düzenli olarak yaptığı eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Son çalışmada katılımcılara “Kurumsal Siber Güvenlik Eğitimi” verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2019 Çarşamba, 18:03

DENİB Akademi tarafından düzenlen “Kurumsal Siber Güvenlik Eğitimi” tamamlandı. Denizli İhracatçılar Birliği’ne verilen eğitime firmaların farklı departmanlarında görev alan temsilciler katıldı. Eğitim Kodpit Teknoloji firmasından Buğra Yüksel tarafından verildi.

Siber güvenliğe ilişkin temel kavramların ve siber saldırılardan korunma yöntemlerinin önemine vurgu yapılan eğitimde; güvenlik sistemleri, kurumsal siber güvenlik politikası oluşturma, global tehditler, kripto virüsler, fidye yazılımlar, siber istihbarat gibi konu başlıkları üzerinde duruldu.

Eğitmen Buğra Yüksel, siber güvenliğin kurumsal yapıları çok yakından ilgilendirdiğini belirterek, “Siber güvenlik sadece şahsi bir durum değil, kurumların öncelikli bir meselesidir. Alınması gereken tedbirlerin en üst sıralarında gelmektedir. Banka kasaları nasıl güvenli bir şekilde korunuyorsa, sanal âlemdeki bütün verilerin de bu hassasiyetle korunması gerekiyor. Artık, sanal dünyanın her türlü olumsuzluğa ve istismara açık olduğunu görüyoruz. Aslında bizler de, bu mecralarda farklı tehditlere karşı açık durumdayız. Sanal dünyada varsak, sanal dünyada var olmanın kurallarını yönetim biçimlerini de bilmemiz gerekir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı