REKLAMI GEÇ

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu Haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Memişoğlu, Ramazan Bayram tatilinin ihracat rakamlarına olumsuz yönde etki yaptığını dile getirip, Denizli ihracatını artıracak yeni projeler hazırladıklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2019 Çarşamba, 11:06

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Haziran ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, açıklanan ihracat rakamlarını değerlendirerek, Ramazan Bayramı tatilinin yarattığı eksik işgünü sayısı nedeniyle ihracat rakamlarını aşağı yönde etkilediğini dile getirdi. Memişoğlu açıklanan rakamlara göre ülke ihracatının haziran ayında Genel Ticaret Sistemi’ne göre yüzde 14,9 azalarak 11,6 milyar USD, Ocak-Haziran döneminde ise yüzde 2,2 artışla 88,2 milyar USD olduğunu söyledi.

Denizli İhracatçılar Birliği üyelerince yapılan ihracatı da değerlendiren Başkan Memişoğlu, haziran ayında yüzde 25,7 azalış yaşandığını ve bununda 153 milyon USD’ye karşılık geldiğini, Ocak-Haziran döneminde ise yüzde 5,3 azalan ihracatın 1 milyar 208 milyon USD olarak gerçekleştiğini kaydetti.

DÜNYA TİCARETİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Dünya mal ticaretinin 2019’un ilk 3 ayında yüzde 2,2 azaldığını ve 4,65 trilyon USD olarak gerçekleştiğini görüyoruz” diyen DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Küresel mal ticareti, 2018 yılında yüzde 10 ile çift haneli artmış ve önemli bir başarıya imza atmıştı. Ancak geçen yılın ikinci yarısından itibaren ortaya çıkan “korumacılık” eğilimlerinin etkisi bu sene daha çok hissedilmeye başlandı. ABD ile Çin arasındaki uzlaşmanın bir türlü sağlanamamasının, Brexit sürecinde yaşanan belirsizliklerin, ABD’nin başta İran olmak üzere çeşitli ülkelere uyguladığı yaptırımların olumsuz etkisinin dünya ticaretindeki gerilemede büyük paya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum elbette önemli ihracat pazarlarımızın ekonomisini de yakından ilgilendiriyor ve söz konusu pazarlarımızın ithalatlarının gerilemesine yol açıyor” dedi.

Diğer taraftan ihracatı artırmanın yolunun yeni ihracatçılar kazanmaktan geçtiğini dile getiren Memişoğlu, “Tam da bu noktada, Denizli İhracatçılar Birliği olarak; ilimiz ihracatının sürdürülebilir gelişimini temel hedef alarak yeni projelere başlıyoruz. Bu projelerin ilimiz ihracatına önemli katkılar sunacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı