REKLAMI GEÇ

Memişoğlu, TİM ihracatçı listesini değerlendirdi

Memişoğlu, TİM ihracatçı listesini değerlendirdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 16 yıldır yapılan ve 26 sektörün tamamını kapsayan “İlk 1000 İhracatçı Firma-2017” araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, 28 Denizli firması listede yer aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2018 Salı, 19:00

İlk 1000 İhracatçı Firma-2017 araştırması sonuçlarını değerlendiren DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, ihracattaki yükseliş ivmesinin hem ülke hem de Denizli için devam ettiğini belirtti.

Memişoğlu, “İhracatta rekorlar kırmaya devam ediyoruz ve 2016 yılının son aylarından itibaren her ay ihracatımızın arttığına şahit oluyoruz. Denizli, ülkemiz ekonomisine ve ihracatına katkısını sürdürüyor. Geçtiğimiz sene 3 milyar USD’nin üzerinde ihracat gerçekleştiren ilimizin yılın ilk beş ayındaki ihracat rakamlarını değerlendirdiğimizde, sene sonu için koyduğumuz hedef olan 3,5 milyar USD sınırını aşacağımızı düşünüyorum” dedi.

Denizli ihracatının ulaştığı noktanın incelendiğinde, tekstilden tarıma, elektrik ürünlerinden madenciliğe kadar çok farklı sektörlerin katkı sağladığını anlatan Memişoğlu, “Sektörel çeşitliliğin her geçen sene biraz daha arttığı ilimiz ihracatının, bu yönüyle daha sağlıklı bir yapıya kavuştuğunu ifade edebiliriz. Bugün açıklanan araştırma sonuçlarına baktığımızda, ilk 1000’deki ihracatçı firma sayısına göre ilk 10 il arasında, Denizli’nin 7. sırada olduğunu ve 28 ihracatçı firma ile temsil edildiğimizi görüyoruz. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda çok daha fazla sayıda firmamız ilk 1000 ihracatçı firma arasında yer alacak ve ülkemiz ihracatına olumlu katkısına devam edecektir. İlimizi ihracatın en önemli merkezlerinden biri haline getiren tüm ihracatçılarımızı bu vesileyle bir kez daha kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı