REKLAMI GEÇ

Kocasert: Büyüme ihracat kaynaklı

Kocasert: Büyüme ihracat kaynaklı

Türkiye’nin 3. çeyrek büyüme rakamlarını değerlendiren TİM Başkan Vekili, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “Büyümenin neredeyse üçte biri ihracat kaynaklı. Bu durum da biz ihracatçıları son derece sevindiriyor” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2017 Pazartesi, 12:44

Temmuz-Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan yılın 3. çeyreğinde, Türkiye ekonomisinin yüzde 11,1 ile çift haneli büyümesi iş dünyasında heyecan yarattı. Büyümenin üçte birinin ihracat kaynaklı olduğunu belirten Kocasert, “Bu durum hedeflerimize emin adımlarla yürürken, doğru işler yaptığımızı gösteriyor” dedi.

“SON 6 YILIN EN YÜKSEK BÜYÜMESİ”
Ekonomik büyümenin beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini söyleyen Kocasert, “Geçen sene aynı dönemde yaşadığımız küçülmenin baz etkisi ve Kredi Garanti Fonu aracılığıyla sağlanan kredilerin katkısıyla çift haneye yakın bir artış bekleniyordu. Tüm tahminlerin ötesinde gelen büyüme verisiyle son 6 yılın en yüksek çeyreklik büyüme performansına ulaştığımızı görüyoruz. Sene başından bu yana ülkemiz için çok düşük büyüme tahminleri yapan uluslararası kuruluşlar, ülkemizin büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmişlerdi. Ancak görünen o ki, yılsonu itibariyle yüzde 6,5 bandında büyüme beklediğimiz ülkemiz ekonomisi, uluslararası kuruluşları bir kez daha yanıltabilir” dedi.

İHRACATTAN GÜÇLÜ KATKI
İhracatın büyümeye pozitif katkı sunduğunu dile getiren Kocasert, “İhracatın, 3,5 puan ile büyümeye son beş yılın en yüksek katkısını sağladığına büyük bir mutlulukla şahit oluyoruz. Yani, büyümenin neredeyse üçte biri ihracat kaynaklı. Bu durum da biz ihracatçıları son derece sevindiriyor, hedeflerimize emin adımlarla yürürken doğru işler yaptığımızı gösteriyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı