REKLAMI GEÇ

DENİB ve DTO’DAN ihracat rakamları değerlendirmesi

DENİB ve DTO’DAN ihracat rakamları değerlendirmesi

DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve DTO Başkanı Uğur Erdoğan, TİM’in Nisan Ayı ihracat rakamlarının açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulundu. Memişoğlu, rakamların bahar bereketi getirdiğini betimlerken, Erdoğan rekor kırmanın memnuniyetini dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2018 Çarşamba, 14:26

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından nisan ayı ihracat rakamları açıklandı. Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, ihracat rakamlarını değerlendirerek, çift haneli artışlardan memnuniyeti belirttiler.

DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, ülkedeki ihracatın bir yıl içinde yüzde 15 arttığını belirterek, “Yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi, nisan ayında da ihracat rekorunun kırıldığını görüyoruz. DENİB ve Denizli ihracatlarındaki çift haneli artışlar da son derece dikkat çekici. TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatı nisan ayında tam yüzde 25 oranında arttı ve 283 milyon USD olarak gerçekleşti. 2016 yılının kasım ayından beri aralıksız artan ülkemiz ve ilimiz ihracatı, yılın geri kalanı için de önemli ipuçları veriyor. Hem ülkemiz hem ilimiz ihracatında kırılan rekorların 2018 yılı genelinde devam edeceği ve yılsonu itibariyle hedeflerimize ulaşacağımız kanaatindeyim” dedi.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan ise ‘İhracat Seferberliği’ne yönelik gayretlerle ihracattaki artışta süreklilik yakalandığına dikkat çekti.Erdoğan, Denizli’nin martta %18,1’lik bir artış yakalayarak sürdürdüğü destana, nisanda da %23,5’lik bir başarı öyküsü daha eklediğini açıkladı. Başkan Erdoğan, “İhracatı artırmak, göreve geldiğimiz günden bu yana öncelikli hedeflerimizden. DTO olarak, ihracatçımızın portföyünü genişletebilmek amacıyla uluslararası temaslarımızı artırdık ve onların sektörel fuarlarda boy gösterip yeni müşterilerle temasa geçmelerini sağlamalarına yardımcı olduk. Çabalarımızın sonuca ulaşması ve kazanca dönüşmesinden dolayı duyduğumuz mutluluğu, çalışıp üreterek bugünlere ulaşmamıza katkı sağlayan her kim varsa hepsiyle de paylaşırken, ihracattaki başarımızın mimarlarını kutluyor ve aynı hızla yoluna devam etmelerini, ülkemizi ve ekonomisini daha da büyütmelerini, böylelikle halkımızın da refahını yükseltmelerini diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı