REKLAMI GEÇ

DENİB GENÇ MUCİTLER ARIYOR

DENİB GENÇ MUCİTLER ARIYOR

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) proje ve inovasyon kültürünün küçük yaşlarda aşılanması amacıyla lise, ortaokul ve ilkokullarda “Genç Mucitler Aranıyor” yarışması başlattı. Polisevi’nde düzenlenen toplantıda, lise, ortaokul ve ilkokullarda görev yapan öğretmenler yarışma hakkında bilgilendirildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 3 Mart 2015 Salı, 13:09

DENİB’in, Denizli ve Türkiye’nin inovasyon yolculuğunda çocukların ve gençlerin fikirlerinden yararlanmak amacıyla düzenlediği “Genç Mucitler Aranıyor” yarışmasının tanıtım toplantısı Polisevi’nde yapıldı. Milli Eğitim Şube Müdürü İlhami Taylan, TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, DESİAD Başkanı İsa Dal ile lise, ortaokul ve ilkokullarda görev yapan rehberlik öğretmenleri katıldı.

ic

“ÇOCUKLARIMIZ İCAT ÇIKARSIN İSTİYORUZ”
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, yenilikçi, özgün fikir ve projelerle farklı yaş gruplarının yaratıcılıklarını ön plana çıkarmak, keşfedilmemiş sadece fikir aşamasında kalmış projeleri hayata geçirmek, çocuklarla gençlerin katkısız fikirlerinden faydalanmak ve desteklemek amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini açıkladı. Denizli Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yarışmanın paydaşları olduğunu belirterek okullarda görev yapan rehber öğretmenlerden destek isteyen Kocasert, “Bugün bu yaptıklarımızı 30 yıl önce yapmış ve hayata geçirmiş ülkelerin milli geliri 25 bin doların üzerinde. Çocuklarımızı yönlendirmek ve bilgilendirmek siz öğretmenlere düşüyor. Bu konuda sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Bugüne kadar ‘başımıza icat çıkarma’ diyen bir toplum olduk. Ancak bundan sonra yeni yeni icatlar çıkaran gençler yetiştirmek istiyoruz” dedi.

“EN ZENGİN KAYNAĞA SAHİBİZ”
Milli Eğitim Şube Müdürü İlhami Taylan ise, “İş dünyasının gelişmesi için ihtiyaç duyduğu kaynak, insan kaynağı. İnsan kaynağının da en zengin olduğu birim Milli Eğitim. O nedenle böyle bir projede paydaş olmaktan mutluyuz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplantıya katılan öğretmenlere, yarışma hakkında bilgi verildi. Son başvuru tarihi 30 Mart 2015 olarak belirlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere akıllı telefon, dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar gibi ödüller verilecek. Ayrıca, projeye destek olan öğretmenlere ödül verileceği açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı