REKLAMI GEÇ

DENİB genç mucitleri ödüllendirdi

DENİB genç mucitleri ödüllendirdi

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından organize edilen “Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması” gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2018 Pazar, 12:53

Türkiye’de İnovasyon bilincinin genç nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor – DENİB İnovatif Fikirler Yarışması’nın finali, görkemli bir ödül töreni ile gerçekleştirildi. Denizli protokolünün de katıldığı ödül töreninde 1000’e yakın başvurudan finale kalan 30 mucidin icadı görücüye çıktı.

Ünlü sunucu Oylum Talu’nun sunuculuğunu üstlendiği organizasyonun açılış konuşmasını yapan TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, inovasyonun gençler için önemine değindi.

Kocasert, “Bugün burada genç beyinlerin yaratacakları icatlar için bir araya geldik, onlara eski köye yeni adet getirin, başımıza icat çıkarın dedik. Nitekim birbirinden güzel buluşlarla karşımıza çıktılar. Amacımız inovasyon kültürünü küçük yaşta onlara aşılayarak bu organizasyonla geleceğin bilim adamlarının yetişmesinde katkımız olması için üzerimize düşen görevi yerine getirmektir” dedi.

“İNOVASYON KÜLTÜRÜ OLUŞTURMAMIZ ŞART”
Küresel bir köy haline gelen dünyada inovasyonun olmazsa olmaz konumunda olduğunun farkında olduklarını vurgulayan Kocasert, “Değişen dünyayı Ar-Ge, inovasyon ve tasarımla yeniden şekillendirmenin öneminin bilincindeyiz. Gördük ki gençlere fırsat verdiğimizde, bizi beklediğimizden çok daha fazla şaşırtıyorlar. Amacımız inovasyon kültürünü onlara aşılamak, bu organizasyonla geleceğin bilim adamlarının yetişmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirebilmek. Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri olarak 4 temel unsura odaklanmış durumdayız. İnovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşma dörtlü formülü ile 1,5 USD’nin altında olan kilogram başına ihracatımızı daha üst noktalara taşımak istiyoruz” dedi.


Konuşmaların ardından icatları ile dereceye giren genç mucitlere ödülleri verildi.

Final gecesi illüzyonist Aref Ghafouri’nin birbirinden ilginç gösterisi ile renklendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı