REKLAMI GEÇ

DENİB’de gündem ahşap ambalaj yönetmeliği

DENİB’de gündem ahşap ambalaj yönetmeliği

Denizli İhracatçılar Birliği ev sahipliğinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda yapılan toplantıyla ahşap ambalaj malzemelerin üretimine ilişkin yayınlanan yeni yönetmelik masaya yatırıldı. 1 Ocak 2020’de yürürlüğe girecek yönetmelik ile ilgili detaylar paylaşıldı. 

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2019 Cuma, 11:53

25 Mayıs 2019’da Resmi Gazete’de yayımlanan ve 1 Ocak 2020’de yürürlüğe girecek olan “Ahşap Ambalaj Malzemelerinin Isıl İşleme Tabi Tutulması ve İşlenmesine Dair Yönetmelik” DENİB’de masaya yatırıldı.

Toplantıya, Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz, Ziraat Yüksek Mühendisi Şahin Şentürk, Ziraat Mühendisi İsmail Ağlar, Orman Endüstri Mühendisi Goncagül Özkan, ahşap ambalaj malzemesi üretimi yapan işletme sahipleri, ihracatçı firmaların temsilcileri ile ısıl işleme yönelik çalışan temsilciler katıldı.

ISPM 15 nedir? Isıl işlem uygulaması, yönetmelik, ihracatçıya uygulanacak idari yaptırımlar, askıya alma, izin belgesinin iptali, idari para cezası, izin belgeli işletmelerin taşıma için sağlaması gereken şartlar, ISPM 15 işaretlemesi yapılmasına ilişkin esaslar gibi konularda çeşitli sunumlar ve bilgilendirmeler yapıldı.

Konuşmacılar tarafından, ihracatçılarımızın mağdur olmamaları ve ürünlerin iade edilmemesi için belirlenen kurallara uyulması tavsiye edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı