REKLAMI GEÇ

DENİB’den dış pazarda müşteri bulma teknikleri eğitimi

DENİB’den dış pazarda müşteri bulma teknikleri eğitimi

DENİB AKADEMİ, pazarlama tekniklerinin en önemli halkalarından biri olan dış pazarda müşteri bulma tekniklerine yönelik eğitim semineri düzenledi. İki gün süren seminerde firmaların ihracat departmanlarının yönetici ve çalışanlarına altın değerinde bilgiler verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2019 Cumartesi, 10:20

DENİB AKADEMİ’de gerçekleştirilen “Dış Pazarlarda Müşteri Bulma Teknikleri Eğitimi”ne firma sahipleri ile genel müdür, satış ve pazarlama departmanlarında görev yapan temsilciler katıldı.

Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsü’nden Ceyhun Yeşilşerit tarafından verilen eğitimlerde; rekabet stratejisi, uluslararası ticaretin önemi, uluslararası pazarlama yol haritası, uluslararası tedarik yol haritası, pazara giriş stratejisi, hedef pazar seçim süreci, uluslararası pazar araştırması, olası bilgi kaynakları, ürünümüzle ilgili potansiyel müşterileri bulabileceğimiz veriler ve hazır rapor kaynakları gibi konu başlıkları üzerinde duruldu.

ULUSLARARASI PAZARLAMADA BAŞARININ ANAHTARI
Açık, güvenilir ve sürdürülebilir veri kaynaklarının incelendiği ve International Trade Center (ITC)’nin “Pazar Yaklaşım Araçları”nın nasıl kullanılacağının uygulamalarla aktaran Yeşilşerit, uluslararası pazarlamada başarının anahtarının her işletme faaliyetinde olduğu gibi kaynakları doğru yönetmekten geçtiğinin altını çizdi.

Eğitmen Ceyhun Yeşilşerit, “Uluslararası pazarda güçlü olmanın ilk koşulu küresel pazarı bölümlere ayırarak hedef pazarların seçilmesidir. Uluslararası pazar araştırması ile pazarlamanın karşılaştığı ürün, piyasa ve müşteri ile ilgili sorunların çözümüne yardımcı olacak bilgilerin sistemli ve objektif bir şekilde toplanır ve analiz edilir. Veriden bilgiye, bilgiden strateji oluşturmaya, stratejiden müşteriye ulaşma yolculuğu, özellikle çağdaş ihracat pazarlamasının temelini oluşturan “Stratejik Rekabetçi İstihbarat”ı ortaya koymaya çalıştık. Bu bağlamda pazarlama yöneticileri rekabet istihbarat çalışmalarını yaparak, yeni belirledikleri pazarla ilgili devlet desteklerinden de yararlanabileceklerdir. Devlet desteklerinden yararlanma firmalar için oldukça önemlidir” dedi.

Eğitim programı, yapılan bilgilendirmeler, interaktif uygulamalar ve soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı