REKLAMI GEÇ

Türk havlusu marka olma yolunda

Türk havlusu marka olma yolunda

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, ihracat rakamlarını açıkladı. 2017 Ocak ayında Denizli’nin ihracatının yüzde 11’lik artışla 220 milyon dolar olarak gerçekleştirildiğini belirten Kocasert, Türk havlusunu dünyada bilinen yerleşik bir markaya dönüştürmek için geçen yıl etkili adımların atıldığını belirterek, bugünden itibaren 5 yıllık bir markalaşma süreci içerisine girildiğini açıkladı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 2 Şubat 2017 Perşembe, 15:25

TİM Başkanvekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, DENİB binasında basın toplantısı düzenledi. DENİB üyesi Bekir Serdar Mutlubaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, İsa Dal ve Markam Firması sahibi Güven Borça’nın katıldığı toplantıda konuşan Kocasert, Denizli ve Türkiye ihracatını açıkladı.

Kocasert, “Tüm olumsuzluklara ve sıkıntılara rağmen hatta şaşırtıcı gelişmelere rağmen hepiniz bildiği gibi ülkemiz 2016 yılı ihracatını neredeyse 2015 yılına yakın yüzde 1’e yakın değer kaybıyla kapattı. Ancak geçen yıl şehrimiz Denizli pozitif anlamda ayrıştı ve bir önceki yıla değer ve kilogram bazında yüzde 5’lik artışla yılı geride bıraktı” dedi.

“2017 YILININ TÜRK İHRACATI İÇİN BİR FIRSAT VE ATILIM YILI OLACAK”
Denizli ekonomisinin yüzde 80’ininin ihracat ve dış ticaret odaklı olduğunu söyleyen Kocasert, “Denizli ili işadamları olarak hem geçtiğimiz yıl hem de 2017 yılı başı oldukça hareketli geçti diyebiliriz.49 ay sonra ülkemiz ihracatında ilk defa bir ay içinde 2 haneli artması da bizler için ayrı bir sevinç oldu. 2017 yılının Türk ihracatı için bir fırsat ve atılım yılı olacak. Denizli ihracatı ülkemizde yaşanan ihracat artışına paralel olarak 2017 ocak ayında Denizli ihracatı DENİB’e kayıtlı üyeler arasında yüzde 20 artarak 192 milyon dolara ulaştı. Denizli genel şehir ihracatı yüzde 11’lik artışla 220 milyon dolar olarak gerçekleşti. Uzun yıllardan beri bir ay içinde artış olarak kaydettiğimiz en ciddi rakam” diye konuştu.

Denizli Türkiye ihracatında 8. sıradaki yerini koruduğunu belirten Kocasert, Denizli’nin ihracat yaptığı ülkelerdeki ABD’de yüzde 20’lik artışla dikkat çektiğini ifade etti.

Kocasert, “İngiltere ihracatı yüzde 17, İsrail yüzde 50, Romanya yüzde 136 arttı. Bunlar Denizli ihracatının artışında lokomotif olarak başı çeken ülkeler” diye konuştu.

TÜRK HAVLUSUNDA MARKALAŞMAYA ADIM ATILDI
Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği projede Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Denizli İhracatçılar Birliği’nin Türk havlusunu üst marka yapma çalışmalarında ilk adımı attığını anlatan Kocasert, “Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin projesi Denizli İhracatçılar Birliği’nin yanı sıra Ekonomi Bakanlığı tarafından da desteklenmişti. Proje kapsamında Türkiye’de üretilen havlularda çift etiket yer alması planlanıyor. TİM tarafından belirlenen Turkish Towels logosunun yanı sıra üretici logosu da ürün üzerinde yer alacak. Denizli’de üretilen havlular üzerinde ise ‘Made By Denizli’ etiketi yer alacak” dedi.

Türk Havlusunun markalaşması için etkili çalışmanın bugün itibari ile başladığını dile getiren Kocasert, “Geçen yılın ikinci yarısında Türk havlusunun markalaştırma adına Ekonomi Bakanlığımızdan da marka desteği aldık. Markam firmasından Güven Bey, Türk havlusunu dünya markası haline getirmek için profesyonel bir şekilde önümüzdeki 5 yıllık bir planı kapsayacak şekilde yürüteceğiz. Çalışmalarımız bugün itibari ile başlıyor” dedi.

Türk Havlusunun markalaşmasında önemli bir adım atıldığını belirten Markam firmasının sahibi Güven Borça da, “Biz Markam olarak yıllardır Türk ürünlerinin markalaşması için çaba gösteriyoruz. Memleketteki gelirin artması memleketin zengin bir ülke olabilmesi için markalaşmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Markalaşma çok önemli. Çalışanlarımız ile üreticilerimizin ve Denizlililerin gelirinin artmasını istiyoruz. Bizde Denizli’den marka çıkarmak için güzel şeyler yapacağız. Güzel bir alt yapı var burada. Teknoloji değişiyor ortada bir şey kalmıyor ama insanlar hep yıkanacak ve kurulanacak. O yüzden havlu hiçbir zaman kaybolmayacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı