REKLAMI GEÇ

Memişoğlu: “Hedeflerimize ilerliyoruz”

Memişoğlu: “Hedeflerimize ilerliyoruz”

DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, TİM tarafından açıklanan ihracat verilerini değerlendirdi. Memişoğlu, “Hedeflerimize ilerliyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2018 Cumartesi, 14:13

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından, kasım ayı ihracat rakamlarının açıklandığını belirten DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, yılın ilk on ayında gelen ihracat rekorlarının kasım ayında da devam ettiğini söyledi.

Memişoğlu, “Yüzde 9,5 artışla 15,5 milyar USD olarak gerçekleşen ülkemizin kasım ayı ihracatıyla, tüm zamanların en yüksek kasım ayı ihracat değerine ulaşıldı. Öte yandan kaydedilen 15,5 milyar USD’lik aylık ihracat rakamıyla, kasım ayının aylık bazda en çok ihracat gerçekleştirilen 3. ay olduğunu görüyoruz” dedi.

Ocak-Kasım döneminde ise, Türkiye ihracatının yüzde 7.7 arttı ve 154.2 milyar dolar olduğunu dile getiren Memişoğlu, “12 aylık toplam ihracatımızı ele aldığımızda, 168 milyar USD’yi geride bıraktığımızı söyleyebiliriz. Yıl içinde farklı zamanlarda yaptığımız değerlendirmelerde, OVP hedefimiz olan 169 milyar USD’yi geride bırakacağımızı ve 170 milyar USD seviyelerinde ihracat rakamına ulaşmamızın son derece olası olduğunu sıklıkla belirtmiştik. 2018 yılının sonunda gerçekleştireceğimiz toplam ihracat ile hem hedeflerimizi geride bırakacağız hem de Cumhuriyet tarihimizin en yüksek ihracat rakamına güçlü bir şekilde ulaşmış olacağız” diye konuştu.

DENİB’DEN TARİHİ REKOR
Denizli İhracatçılar Birliği üyelerince kasım ayında gerçekleştirilen ve yüzde 2.3 artışla 235 milyon USD’yi aşan ihracatın, DENİB’in kurulduğu günden bu yana ulaştığı en yüksek aylık ihracat olarak kayıtlara geçtiğini hatırlatan Memişoğlu, “Ocak-Kasım dönemi ihracatımız da, yüzde 4,9 artarak 2 milyar 355 milyon USD oldu ve artış trendini sürdürdü. TİM tarafından açıklanan Denizli ihracat rakamlarında da aylık bazda 300 milyon USD’yi geçmenin sevincini yaşıyoruz. Kasım ayında yüzde 1,2 artarak 301,1 milyon USD olan Denizli ihracatı, yılın ilk 11 ayında ise yüzde 11,9 yükselişle 3 milyar 109 milyon USD’ye ulaştı. Böylelikle, 2017 yılının tamamında ulaştığımız toplam 3 milyar 067 milyon USD’lik ihracat rakamını da geride bırakmış olduk. Kasım ayında hem ilimiz hem ülkemiz adına ulaşılan rakamlar elbette oldukça motive edici. ‘İhracatta Rekorlar Yılı’ olarak adlandırılan, bugüne kadar farklı rekorların kırıldığı ve yılsonu itibariyle de yeni rekorların kırılacağı 2018 yılına Denizlili ihracatçılar olarak anlamlı katkılar sağlamanın da gururunu yaşıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı