REKLAMI GEÇ

Denizlili ihracatçılar Afrikalı yerlilere bile ürün satıyor

Denizlili ihracatçılar Afrikalı yerlilere bile ürün satıyor

Denizlili ihracatçılar, sınır tanımayan satma azimleriyle dikkat çekiyor. 164 ülkeye yalnızca geçen yıl 2 milyar doların üzerinde ürün satan ihracatçılar, pek çoğumuzun hayatı boyunca duymadığı ülkelere Denizli ürünü satıyor. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve ekibi kentin bu ilginç özelliğinden memnun. Kocasert, “Denizlili ihracatta dünyada basmadık toprak bırakmadı, bırakmayacak” diyor. Artık Afrikalı yerliler bile Buldan bezi giyiyor!..

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2017 Cuma, 14:35

Denizlili ihracatçılar, ürettikleri malı satmakta sınır tanımıyor. Yalnız Türkiye’de değil dünyanın bir çok yerinde adları bile duyulmamış ülkeleri bile bulup Denizli mermerinden konfeksiyonuna onlarca kalemde birçok ürün satışı gerçekleştiren Denizlililerin ihracat azimleriyle ilgili geçtiğimiz haftalarda Sedat KURT’un köşe yazısında enteresan ülkeler açıklamıştı.

Denizli İhracatçıları Birliği, denizlihaber.com ile 1 yıllık verilerine bakarak o ülkelere hangi ürünlerin satıldığı verilerini paylaştı. Bakın Denizlililer hangi ülkelere neler satıyor?

ARUBA
Aruba, Karayip Denizi’nin güneyindeki bir ada ülkesi. Denizli’den Aruba’ya uzaklık 10 bin kilometreden fazla. Çarşaf ve battaniye, pamuklu ev tekstili, mermer ve traverten gönderiyoruz. Yalnızca geçen ay 37 bin dolarlık ihracat yaptık.

MAURİTİUS
Mauritius ya da resmi adıyla Mauritius Cumhuriyeti, Afrika kıtasına bağlı bir ada ülkesi Denizli’den Mauritius’a uzaklık 8 bin 545 km’den fazla. Çarşaf ve battaniye, pamuklu ev tekstili, kadın konfeksiyon, elektrik-elektronik kablo, cihaz, tartı, transformatör, hububat, her türlü kumaş, kauçuk eşya, enerji bobini, elektrik teli, mermer, traverten, makine yan sanayi parçaları ve halı gönderiyoruz. Geçen ay 2 milyon 379 bin dolarlık ihracat yaptık.

BELİZE
Belize, bir ota Amerika ülkesi. Denizli’den Belize’ye uzaklık 10 bin 800 kilometreden fazla
Bu ülkeye mermercilerimiz ulaştı. Geçen ay 49 bin 920 dolar ihracat yaptık.

BENİN
Benin ya da resmi adı ile Benin Cumhuriyeti, Afrika’nın batısındaki küçük bir ülke. Denizli’ye uzaklığı 7 bin 443 kilometreden fazla. Elektrolitik kablocularımız keşfetti. Geçen ay 1 milyon 207 bin dolardan fazla ihracat gerçekleştirdik.

CİBUTİ
Resmen akın ettik. Makineciler, Tekstilciler, Meyve sebze üreticileri, canlı hayvan, süt ve su üreticileri, ağaç ve orman ürünleri üretenler, dericiler, kimyevi maddeciler, konfeksiyoncular. Cibuti, Doğu Afrika’da, dünyanın en küçük ülkelerinden biri. Denizli’ye uzaklığı 5 bin 747 kilometreden fazla. Yalnızca geçen ay 415 bin dolardan fazla yaptık.

TOGO
Kimyacılar, konfeksiyoncular ve kablocular keşfetti. Afrika kıtası’nın batı bölümünde yer alan Benin Körfezi’nin kuzeyinde yer alan bir ülke. Denizli’ye uzaklığı ise 5 bin 335 kilometreden fazla. Geçen ay 1 milyon dolardan fazla ihracat gerçekleştirdik.
SAİNT KİTTS ve NEVİS
Mermerciler ve madenciler bulundu. Amerika’daki küçük bağımsız devletlerinden olan, iki adadan oluşan federal bir ülke. Denizli’ye olan uzaklığı ise 10 bin 352 kilometreden fazla. Geçen ay 38 bin 750 dolarlık ihracat yaptık.

SAİNT LUCİA
Konfeksiyoncular ve halıcılar buldu. St. Lucia, Amerika’ya dahil edilen küçük bir ada ülkesi. Denizli’ye olan uzaklığı 10 bin kilometreden fazla.

CAYMAN ADALARI
Madenciler ve mermerciler keşfetti. Üç adadan oluşan Birleşik Krallık’a bağlı ada topluluğu. Denizli’ye olan uzaklığı 10 bin kilometreden fazla. Geçen ay 46 bin 640 dolarlık ihracat yaptık.
GABON
Makineciler ve tekstilciler keşfetti. Gabon Cumhuriyeti, Afrika kıtası’nın orta bölümünde yer alan bir ülke. Denizli’ye olan uzaklığı ise 497 bin 662 kilometre. Geçen ay 787 bin dolardan fazla ihracat yaptık.
HONDURAS
Orta Amerika’da bir Demokratik Cumhuriyet olan Honduras’ ı madenciler ve tekstilciler keşfetti. Denizli’ ye olan uzaklığı da 10 bin kilometreden fazla. Geçen ay bu ülkeye de 48 bin dolardan fazla ihracat yaptık.
ERİTRE
Tekstilcilerimiz keşfetti. Ülkenin doğusu ve kuzeydoğusu Kızıldeniz sahili boyunca uzanan, Doğu Afrika’nın kuzeyinde bu ülkeye örme kumaş ve dokuma satıyoruz. Denizli’ye olan uzaklığı ise 3 bin kilometreden fazla. Geçen ay bu ülkeye 87 bin dolardan fazla ihracat yaptık.
YENİ KALEDONYA
Madenciler, konfeksiyoncular ve bebe giyimcilerimiz keşfetti. Yeni Kaledonya, Fransa’ya bağlı özel bir statü ile kendine özgü bölge konumunda olan bir ülke. Denizli’ye uzaklığı 2 bin kilometreden fazla. Geçen ay 7 bin dolardan fazla ihracat yaptık.
TÜRK ADALARI
Mermercilerimiz buldu. Karayipler’de, Kuzey Atlas Okyanusu’nda yer alan bu küçük ülkenin Denizli’ye uzaklığı 9 bin kilometre. Geçen ay 54 bin 240 dolarlık ihracat yaptık.

Denizli İhracatçıları Birliği Başkanlığının yanı sıra Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliği görevini de yürüten Süleyman Kocasert, kent ihracatçısının sınır tanımayan azminden dolayı mutlu. Denizlihaber.com’a konu hakkında bir değerlendirmede bulunan Kocasert’e göre Denizli dünyada ihracat konusunda adım atmadık toprak bırakmayacak. Çok sayıda kalemde hem üretim hem de uluslarası pazarlama kabiliyetine sahip Denzli’de ihracatın en tepesinde olmaktan DENİB yönetimi olarak son derece mutlu olduklarını dile getiren Kocasert, “Gıdadan mermere, akıl almaz bir azimle, dünyanın dört bir yanını dolaşarak ürün satıyoruz. DENİB komiteleri nerede uluslar arası bir fuar var, orada yerini alıyor. Bize yeter ki müşteri var densin. Biz oradayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı