REKLAMI GEÇ

Denizlili ihracatçılar sorunlarını Başbakan’a anlattı

Denizlili ihracatçılar sorunlarını Başbakan’a anlattı

Denizlili ihracatçıların problem ve istekleri, İstanbul’da Çırağan Sarayı’nda düzenlenen ve yedi bakanın da katıldığı toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2015 Perşembe, 12:32

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Kurulu İstişare Toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla İstanbul’da yapıldı. Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıya, TİM Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert DENİB Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

ic-1

İhracatçıların mevcut sorunları, istek ve önerilerinin dile getirildiği toplantıda; Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TİM Başkanı Mehmet Ekşi de hazır bulundu.

TEMEL SORUNLAR PAYLAŞILDI
TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, toplantıyla ilgili Denizlihaber.com’a yaptığı değerlendirmede, Davutoğlu ve yedi bakanın katıldığı toplantıda, 2015 yılıyla ilgili genel bir değerlendirme yapıldığını, sektörel ve temel sorunların ele alındığını, Denizlili ihracatçıların da istek ve sıkıntılarını dile getirdiğini söyledi.

YOL HARİTASI GÖZDEN GEÇİRİLDİ
Toplantıda 2023 yol haritasının da gözden geçirildiğini anlatan Kocasert, “Otomotivden hazır giyime, sektör sektör değerlendirme yapıldı. İhracatın Türkiye’nin olmazsa olmazlarından olduğu bir kez daha vurgulandı. Verimli geçen güzel bir istişare toplantısı oldu” dedi.

“İNOVASYON VE MARKA ÖNEMLİ”
Türkiye’nin ihracatta yeni sıçrama yapabilmesi için inovasyon ve markanın önemli olduğunun bir kez daha altının çizildiğini kaydeden Kocasert, “Üretimle ihracat artışı bir yere kadar. Ondan sonrası inovasyon ve marka. Artık katma değeri yüksek ürünler üretmek zorundayız. Daha çok ihracat için bunu yapmak zorundayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı