REKLAMI GEÇ

DSO Başkanı Keçeci’den PAÜ Rektörü Bağ’a çok sert Teknokent cevabı

DSO Başkanı Keçeci’den PAÜ Rektörü Bağ’a çok sert Teknokent cevabı

Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı Teknokent’te Temmuz 2017’de başlayan kavga büyüyerek devam ediyor. Rektör Hüseyin Bağ’ın kendine hem yönetim kurulu başkanı hem genel müdür maaşı bağlaması, yanında getirdiği danışmanını yüksek maaşla işe almasına tepki gösteren oda başkanlarından Sanayi Odası Başkanı Keçeci çok sert çıktı, “8 ay sineye çektik” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2020 Salı, 18:14

Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı Teknokent’te Temmuz 2017’de Denizli’deki ticaret ve sanayi odalarının istifasıyla yaşanan depremin etkileri sürüyor.

İSTİFALARDAN 3 YIL SONRA…
İstifalar, Teknokent’ten kendisine hem yönetim kurulu başkanı, hem genel müdür maaşı bağlayan, yanında getirdiği danışmanını 10 bin lira dolayında maaşla işe alan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’a tepki için gerçekleşmişti.

REKTÖR BAĞ’IN TARTIŞMA YARATAN O AÇIKLAMA
Aradan geçen zamanda Rektör Bağ’ın yüksek miktarda maaş almaya devam etmesi geçtiğimiz günlerde tekrar gündeme gelince Rektör Bağ, bir açıklama yaparak, kendisine bu maaşların 7 yönetim kurulu üyesi bulunan Teknokent’te 4 üye ile temsil edilen odaların oy birliğiyle aldığı kararla bağlandığını hatırlattı. Bağ, ‘Madem karşılardı istifa etmek için 8 ay neden beklediler. Onların istifasının sebebi maaşlar değil, 25 milyon liralık bir projeydi’ şeklinde bir açıklama yaptı.

Bu açıklamanın ardından kavganın köpüğü köpürdü. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Bu tartışmalara basın yoluyla katılmak istemezdik ama” diyerek başladığı açıklamasında Rektör Bağ’a çok sert ifadelerle yüklendi.

“KARİYERİNE YAKIŞAN UYGUN BİR YAKLAŞIM GÖREMEDİK”
Keçeci. “Kurumumuzla ilgili basına yansıyan iddiaları bugüne kadar basın marifetiyle değil; daha uygun, medeni ve paylaşıma açık birlikteliklerde çözme yoluna gitmiş bir kurum olarak, 4 yıldan bu yana Pamukkale Üniversitesi Rektörümüzü kariyerine yakışan ve uygun bir yaklaşımda göremediğimiz için, ilk defa basın açıklaması yapma gereği gördük. Sayın Rektörümüzün kendisiyle ilgili konuları hep basında ve kamuoyunun tartışmasına izin verecek şekilde çözmeye çalışması, bizim kurumumuzu hedef alan açıklamalara da basın aracılığıyla cevap verme gereğini doğurdu” diyen Keçeci, olaya bakışlarını şu şekilde aktardı:

“8 AY SİNEYE ÇEKTİK”
“Sayın Rektörün “kavga” olarak nitelendirdiği ancak bizim “fikir ayrılığı” olarak gördüğümüz konu da Rektör Hüseyin Bağ’ın, Yönetim Kurulu Başkanı olduktan sonra kendisini yüksek bir ücretle genel müdür atamak istemesi ve yine yanında getirdiği ve ısrarla yetkinliğini sorup da öğrenemediğimiz bir kişiyi, ısrarlı direnişimize rağmen yüksek ücretle danışman olarak atamak istemesidir. Sayın Rektörün genel müdürlüğünü 8 ay sineye çekmemiz, kendisinin makamı gereği duyduğumuz ona duyduğumuz saygı ve bize verdiği sözlere olan güven duygularımızın bir sonucudur. Kendisinin genel müdürlüğünü hiç kabul etmedik, buna ilişkin istifa dilekçelerimizde gerekçeler yazılıdır ve bordrolar da şirket kayıtlarında mevcuttur. Rektör Hüseyin Bağ, eleştirilerimizden rahatsızlık duyduğu için, şirketi daha rahat ve itirazsız yönetmek adına çoğunluk hissesinin gücünü kullanarak olağanüstü genel kurula gitmiş Yönetim Kurulu üye sayısını arttırarak sivil toplum kuruluşu yöneticilerini azınlığa itmiştir.

“İTİRAZIMIZ ÜCRETLERE”
Sürecin başından bu yana itirazımız, başta Rektör Hüseyin Bağ olmak üzere Teknokent yöneticilerinin hak etmeden aldıkları ücretler içindir. Kendisi tercih ederse bu rakamları kamuoyuna açıklamakta bir problem görmeyecektir. Gelir kalemleri kabaca sadece aldığı kiralardan ve giderleri de enerji, güvenlik, temizlik gibi mutat şirket giderlerinden oluşan bir şirket, zaman ve emek harcanmadan alınan yüksek ücretler ve huzur hakları nedeniyle kaldıramayacağı bir zararın altına girmiştir. Kira gelirlerinden başka geliri olmayan bu şirketin bu zararı ve borçları ödeme şansı asla yoktur. Genel Kurul toplantısında cevap alamadığımız sorumuza bakılırsa, bunun için şirketin bir stratejik planı da yoktur. Bu sebeple konu tarafımızca ilgili merci olan T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na iletilmiştir.

“MEVCUATA AYKIRI ÖDEMENİN TAKİPÇİSİYİZ”
Basına ve Bakanlığa da yansıyan tüm bu eleştirilerden sonra Rektör Hüseyin Bağ, yönetim kurulundan da genel müdürlükten de ayrıldığını ifade etmiştir. 15 Nisan 2020 tarihinde yürürlüğe giren 7243 sayılı Yükseköğretim mevzuatı gereği, sayın rektörün Teknokent üzerinden huzur hakkı ve genel müdür maaşı alma imkânı ortadan kalkmıştır. Ayrılış sebebinin altında bu mevzuatın olup olmadığını bilemesek de Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş.’nin hissedarı olarak mevzuata aykırı bir ödeme yapılmış ise bunun da takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyurur; Denizli için önemli olan bir değeri korumak için elimizden geleni yapacağımızı bildiririz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki ülkemizin yetiştireceği mucitler ve onların icatları ülkemiz için oldukça önemlidir; bu nedenle Teknokent gibi yapılara sahip çıkmak bizim için bir ödevdir. Biz sanayiciler burada kalıcıyız; bu nedenle kamuoyuna söylemeyi borç biliriz ki uygun ortam ve yönetim anlayışında, diğer ortak olduğumuz şirketlerde olduğu gibi, burada da güzel başarılara imza atacağımıza eminiz.”

Yorumlar

SELMAN KARAKAYA   -  Bağlantı 14 Temmuz 2020, 21:46

bana göre sayın rektörün denizliye gram faydası olmamış bir insandır faydsı olmuşsada öğrensek iyi olur

Fevzi Özdemir   -  Bağlantı 14 Temmuz 2020, 18:40

Adamın alt yapısı yokki,
Devletin, milletin emanetini, babasının mirası sanıyor;
Pervasızlığı ondan.
Hasbelkader,birilerinin himmeti ile bir makam bulmuş;Ama PAÜ ye yazık, geçen zamana yazık; Çarçur edilen milli servet r yazık..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı