REKLAMI GEÇ

Heimtextil’e rekor katılım

Heimtextil’e rekor katılım

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenecek Heimtextil Fuarı’na Denizli’den rekor bir katılım gerçekleşeceğini, geçen yıl 59 olan firma sayısının bu yıl 68’e yükseldiğini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2017 Pazar, 12:41

Almanya’nın Frankfurt kentinde 10 Ocak’tan itibaren kapılarını ziyaretçilere açacak olan dünyanın en büyük ev tekstil fuarı Heimtextil için geri sayım sürüyor. Denizlili tekstil firmaları, fuarda açacakları stantlar ile koleksiyonlarını vitrine çıkarmaya hazırlanırken, DENİB’in Polisevi’nde düzenlediği toplantıda katılımcılar organizasyonla ilgili bilgilendirildi.

Toplantıda, geçen yıl ülkemizde ve dünyada yaşanan önemli ekonomik gelişmeler ile mevcut durum değerlendirilirken, 2017 yılına ilişkin beklentilerin paylaşıldığı bir sunum da gerçekleştirildi.

“DENİZLİ İHRACATINDA POZİTİF AYRIŞIM”
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, toplantıda yaptığı konuşmada, 2016 yılı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Kocasert, geçen yıl Türkiye ihracatında yüzde 0,8’lik bir azalma olurken, Denizli ihracatında yüzde 3,2’lik artış gerçekleştiğini belirtti ve Denizli’nin pozitif anlamda ayrıştığının altını çizdi.

“OVP’DE HEDEFE YAKIN YERDE YILI NOKTALADIK”
Geçen yıl dünya mal ticaretinin yaklaşık yüzde 4,4 oranında küçülerek 16 trilyon dolar olarak gerçekleştiğini belirten Kocasert, “Dünya ticareti açısından oldukça zor geçen bir yıldı 2016. Ülkemizin kasım ayında başlayan ihracat artışı, aralık ayında da devam etti ve orta vadeli program (OVP) hedefimize yakın bir yerlerde yılı noktaladık. 2017 yılında dünya mal ticaretinin büyüyeceği öngörülüyor. Bu gelişme sayesinde önümüzdeki sene ihracatımızı artırarak 2017 OVP hedefimiz olan 153,3 milyar doları yakalayacağımızı düşünüyorum” dedi.

HEİMTEXTİL’E KATILAN FİRMA SAYISI ARTTI
Fdankfurt’ta 10-13 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek Heimtextil Fuarı’na katılımla ilgili de bilgi veren Kocasert, “Önümüzdeki hafta başlayacak olan Heimtextil’e bu sene Denizli’den 68 firma katılım sağlayacak. Geçtiğimiz sene 59 firma katılımı ile kırdığımız rekoru bu sene daha da geliştirdik. Katılacak olan firmalarımıza şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

Toplantı, katılımcıların 2017 yılına yönelik düşüncelerini aktarmaları ve Heimtextil Fuarı ile ilgili beklentilerini dile getirmeleriyle sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı