REKLAMI GEÇ

İhracatçılara dijital pazarlama eğitimi

İhracatçılara dijital pazarlama eğitimi

DENİB AKADEMİ’de, “Yerelden Globale Dijital Pazarlama & Markalaşma ve Online İtibar Yönetimi Eğitimi” gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ocak 2020 Cuma, 14:03

Denizli İhracatçılar Birliği’nde gerçekleştirilen eğitimler, Merve Arık ve Canan Özpınar tarafından verildi. Eğitimde dijital pazarlama, marka oluşturma, online pazarlama kampanyaları, internet reklamcılığı, dijital medya planlama, hedef kitle analizi, sosyal medya iletişimi ve pazarlama, imaj yönetimi gibi konular üzerinde duruldu.

Eğitmen Merve Arık, dijital medya planı oluştururken kampanya, hedef kitle, reklam bütçesi ve hedef doğrultusunda çalışmaları efektif hale getirmek için veri analizi ve raporlamanın önemli olduğunu belirterek, “Var olan e-ticaret sitenizin performansını etkileyen alt yapısal problemler, harcadığınız reklam bütçesinin ölçümlenmesinde sorun yaratıyorsa veri analiziniz sağlıklı olmaz. Harcadığınız reklam bütçelerinin yansımalarını görebilmek adına veri analizini stratejik olarak ön planda tutmalısınız. E-ihracatta hedef kitle analizi yapabilmek adına öncelikle o pazarda yer alacağınız ürünün fiyat politikasını doğru belirlemeli, o bölgenin kültürel ve alışveriş davranışlarını incelemeli, bölgenin ikliminden bireysel davranış alışkanlıklarından haberimiz olmalı. Ve başarılı olabilmek için yalın ve özgün fotoğraflar ve içeriklerle kullanıcı karşısına çıkmalısınız” dedi.

Eğitmen Canan Özpınar ise, endüstrinin 4.0 pazarlamanın ise 3.0 olarak adlandırıldığı, her alanda dijital dönüşümden bahsedildiği günümüzde, işletmeler için pazarlama süreçlerindeki “Dijital Markalaşma” kavramının hayati önem taşıdığını söyledi.

Özpınar, “Ulusal ve küresel çapta büyümeyi hedefleyen firmalar ne yazık ki ‘Dijital Markalaşma’ dönüşümünü tamamlamadan varlıklarını sürdüremeyecekler. Dijital markalaşma bir markanın rakipleri arasında avantajlı konuma geçerek üstünlük kazanmasını sağlar. Ayrıca dijital pazarlama faaliyetlerindeki sürdürülebilirlik yine dijital markalaşma ile mümkündür” diye konuştu.

Eğitim, soru cevap bölümüyle tamamlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı