REKLAMI GEÇ

İhracatçıların gündemi KDV

İhracatçıların gündemi KDV

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldı. TİM Başkan Vekili, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert’in de hazır bulunduğu toplantıda KDV görüşüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2017 Cuma, 11:30

Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleri Maliye Bakanı Naci Ağbal ile bir araya geldi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert’in de hazır bulunduğu toplantının ana başlığı KDV reformu oldu.

YAKIN GELECEKTE KDV’DE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILACAK
Mali Bakanı ile gerçekleşen buluşmayı ve KDV’de yapılacak düzenlemeyi değerlendiren Süleyman Kocasert, “İhracatçılar olarak Maliye Bakanımızı ağırlamaktan memnuniyet duyduk. KDV özelinde beklentilerimizi tüm teknik detayları ile kendisine sunma fırsatı bulduk. Başkanımız Büyükekşi, Maliye Bakanımıza bürokrasinin sadeleşmesi, kurumlar arasındaki koordinasyonun etkinleştirilmesi ve KDV iadelerinin gecikmesinden kaynaklanan finans yükünün kalkması için sürecin çok daha hızlı bir şekilde ilerlemesi yönündeki beklentilerimizi aktardı. Bakanımız ise KDV reformunu çok önemsediklerinin altını çizdi ve hazırlık sürecinde TİM’in katkılarının ve gösterdikleri ilginin çok önemli olduğunu ifade etti. Bilindiği üzere ihracat ülkemizin büyüme oranına olumlu katkı sunmaya devam ediyor. Bugünkü toplantıda Maliye Bakanımız bu durumun da sevindirici olduğunu vurguladı. Öyle anlaşılıyor ki yakın gelecekte, ihracatçılar olarak KDV’ye ilişkin önerilerimiz dikkate alınacak ve ihracatımızı pozitif yönde etkileyecek yeni düzenlemeler hayata geçirilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı