REKLAMI GEÇ

İşte ihracatın yıldızları

İşte ihracatın yıldızları

Denizli’den 2014 yılında en çok ihracat yapan 37 firma Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı törenle ödüllendirildi. Bakan Zeybekci, ihracatçılara övgüler yağdırdığı konuşmasında, “IMF’li günlerden çıkmamızın kahramanı sizsiniz. Türkiye küllerinden yeniden doğdu” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2015 Cuma, 21:56

Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) Anemon Otel’deki “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” kokteylle başladı.

Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ile ihracatçı firmaların temsilcileri katıldı.

ic-1
Törende konuşan TİM Başkanvekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, ihracatçıların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem Denizli’ye, hem de Türkiye’ye değer katmaya devam edeceğini belirterek, “Denizli İhracatçılar Birliği, Türkiye genelindeki ihracatçı birliklerinin başında geliyor. Yaptığımız projelerle ve farklı etkinliklerle, ihracatta daha büyük bir kalkınma sağlayacağız” dedi. Kocasert konuşmasında DENİB’in faaliyetleri hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

ic-3
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, ihracatın giderek büyüyen Denizli’nin lokomotifi olduğunu belirterek, “Denizli artık dünyanın her köşesine ihracat yapıyor. Bu sayede büyük bir köy iken, büyükşehir olduk. Bugün ödül alacak arkadaşlarımızı kutluyorum. Ülke ekonomisine katkılarından dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

ic-2

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, dünyada söz sahibi olmanın güçlü bir ekonomiyle mümkün olabileceğini belirterek, bunun da üretim ve ihracatın artmasına bağlı olduğunu ifade etti. Türkiye’nin son dönemde ihracatta yakaladığı ivme ile artık söz sahibi bir ülke konumuna geldiğini belirterek, 2023 hedeflerinin de ihracatçılar tarafından belirlendiğini dile getirdi. İhracatçıların ülke ekonomisinin sancağını taşıdıklarını belirten Bakan Zeybekci, “IMF’li günlerden çıkmamızın kahramanı sizsiniz. Türkiye yaptığı atılımlarla küllerinden yeniden doğdu” dedi.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Geçen yıl sektörel bazda ihracat yapan 14, imalatçı 20 firma ile bir dış ticaret firmasına ödül verildi. Uşak’ta faaliyet gösteren DENİB üyesi üç firma da törende ödüllendirildi.

İŞTE İHRACATIN YILDIZLARI:
Seval Kablo, Menderes Tekstil, Er-bakır, Gamateks, Ozanteks, Deniz Tekstil, YM İthalat ihracat, Lİtya Demir-Çelik, Europtec Cam, Ağaoğlu Dış Ticaret Dericilik, Bakkur Gıda, DENKİM Kimya, Uğur Kuruyemiş, FADİP Madencilik Doğaltaş, Ardöküm Merdane, Döhler Gıda, Abalıoğlu Su Ürünleri, Ateş Otomotiv, Gentafi Dış Ticaret, Smyrna Seracılık, Küçüker tekstil, Eke Tekstil, Özgüven Kablo, NESA Tekstil, Hürsan Havlu, Dok-San Denizli Dokuma, Kocaer Tekstil, Çarkıt Kablo, Kımıl Tekstil, Ekpen Tekstil, USPAR Tekstil, Filidea Tekstil, Sena Kablo, Erikoğlu Emaye, Ağaoğlu Tekstil, CCC Tekstil, Asya Çadır Tekstli ve Orman Ürünleri, DTS Denizli Tekstil Dış Ticaret…

DENİB’DEN VEFA ÖDÜLLERİ
Törende, 2008-2010 döneminde DENİB Yönetim ve Denetim kurullarında asil üye olarak görev yapan firmaların temsilcilerine de ödül verildi. Törende Baykent Tekstil, Oğuzlar Tekstil, Küçüker Tekstil, Uspar Tekstil’in temsilcilerine ödül verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı