REKLAMI GEÇ

Kurs ile kalite kontrol elemanı olan kursiyerler sertifika aldı

Kurs ile kalite kontrol elemanı olan kursiyerler sertifika aldı

Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) düzenlediği “Kalite Kontrol Elemanı Yetiştirme Projesi”nde 19 katılımcı sertifika aldı. Toplam 9 gündeki 54 saatlik eğitimle tekstil firmalarının en büyük ihtiyaçlarından biri için eleman yetiştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2023 Cuma, 14:15

Denizli’nin lokomotif sektörü tekstil, en büyük eksiği nitelikli elemanda yaşıyor. Özellikle kalite kontrol elemanı sıkıntısının çözülmesi için Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) devreye girdi. Birlik öncülüğünde “Kalite Kontrol Elemanı Yetiştirme Projesi” başlatıldı.

Proje ile kalite işe giriş, ara ve final kontrollerini gerçekleştirilmesi, kayıt tutma ve iş akışı yetkinliğe sahip elemanlar yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Proje çerçevesinde eğitimler, Kalite Kontrol konularında İlkay Gürgün ve Şenol Serttaş, mülakat teknikleri ve CV hazırlama konularında ise iş kulübü liderleri tarafından verildi. 19 kursiyer, günde 6 saat 9 gün boyunca toplamda 54 saatlik eğitim aldı.

Başarılı kursiyerlerin sertifikasını veren DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Tekstil ve konfeksiyon sektörünün en önemli ihtiyaçlarından biri olan nitelikli personel için DENİB olarak işbirliği içerinde çalışmalar yürütüyoruz. Bu işbirliğinin sonucunda alanında yetkinliği artırılmış kişilere ulaşmanın önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Eğitim kapsamında kursiyerlere; kalitenin tanımı, temel tekstil bilgisi, temel tekstil terbiyesi, terbiye işleminde ham ve mamul kontrolü, bornoz üretiminde temel bilgiler, üretim süreci, temel hesaplamalar, hata tanımları, kalite kontrol, AQL Tablosu kullanımı, ara kalite kontrolü, doküman hazırlama, sonuçların değerlendirilmesi, raporun hazırlanması, kalite kontrol elemanının görev ve sorumlulukları, yetkileri, final kontrolü, hata tanımları, final kalite kontrol raporu, 7 nokta konteyner kontrolü, temel İngilizce terminoloji, iletişim becerileri, munsell testi eğitimleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı