REKLAMI GEÇ

Memişoğlu: “Faiz indirimi rekabet gücünü artıracak”

Memişoğlu: “Faiz indirimi rekabet gücünü artıracak”

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, temmuz ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Memişoğlu, Denizli ihracatının yüzde 3 arttığını söyledi. Faiz kararlarını da değerlendiren Memişoğlu, ihracatta rekabet gücü açısından önemli olduğunu kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2019 Cuma, 15:21

Denizli’nin temmuz ayı ihracatı DENİB tarafından açıklandı. Başkan Hüseyin Memişoğlu, ülke ihracatının yüzde 8.3 artışla 16 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, Denizli İhracatçılar Birliği üyeleri tarafından gerçekleştirilen ihracatın temmuz ayında yüzde 3 artarak 208 milyon dolar olduğunu belirtti.

TİM rakamlarına göre Denizli ihracatının yüzde 1’lik artışla 280 milyon dolar olarak kayıtlara geçtiğini belirten Memişoğlu, Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirim kararını da değerlendirdi.

Memişoğlu, “Merkez Bankası’nın 4.25 puanlık faiz indirimi kararı oldukça önemli bir adım. Özellikle haziran ayındaki yıllık yüzde 15.72’lik enflasyon oranı da göz önüne alındığında, reel faizler olması gereken noktalardan daha yukarı seviyelerde seyretmeye başlamıştı” dedi.

Temmuz ayındaki toplantıda yapılan faiz indiriminin ihracatın rekabetçiliğine ve sürdürülebilirliğine pozitif etkileri olacağını ifade eden Memişoğlu, “Bunun yanı sıra, faiz indiriminin iç piyasayı da canlandıracağını ve büyüme rakamlarını olumlu anlamda etkileyeceğini ifade edebiliriz. Bilindiği gibi, bu hafta da FED tarafından 0,25 puanlık bir faiz indirimi yapıldı ve bilanço daraltma işleminin beklenenden 2 ay öne çekilerek 1 Ağustos 2019 itibariyle sonlandırıldığı; ancak uzun vadeli bir faiz indirim döngüsüne girilmediği açıklandı. FED tarafından yapılan faiz indiriminin, şu an için piyasaları destekler nitelikte olduğunu söylememiz mümkün” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı