REKLAMI GEÇ

Memişoğlu, “Reeskont kredileri sabitlendi”

Memişoğlu, “Reeskont kredileri sabitlendi”

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, son dönemlerde döviz kurlarında yaşanan yükselmenin ardından Merkez Bankası’nın çok önemli bir adım attığını belirterek, reeskont kredilerinde kurun sabitlendiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2018 Cuma, 12:39

Merkez Bankası’nın döviz kurlarındaki yükselişin ardından attığı adımları ve bunun ihracatçıya olan dönüşlerini değerlendiren DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, bunun önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Memişoğlu, “Merkez Bankası, döviz kurlarında özellikle son dönemde yaşanan yükselişi ve volatiliteyi azaltmak adına attığı adımla, ihracatçıların bir kez daha rahat bir nefes almasını sağladı. Daha önce de benzer durumlarda, benzer adımlar atılmıştı. 25 Mayıs 2018 tarihinden önce kullanılan ve 31 Temmuz 2018 tarihine kadar vadesi dolacak olan ihracat ve döviz kazandırıcı hizmet reeskont kredilerinin vadesinde ödenmesi halinde, USD için 4.20, Euro için 4.90, Sterlin için 5.60 kuru kullanılarak Türk Lirası olarak yapılabilmesine olanak tanındı” dedi.

ÖNEMLİ BİR ADIM…
Bu adım ile birlikte, ihracatçıların içinde geçilen süreçte finansal anlamda önlerini biraz daha net görebileceklerini ifade eden Memişoğlu, “Merkez Bankası’nın almış olduğu bu kararın ihracatçılar adına son derece önemli olduğu kanaatindeyim. Diğer taraftan, bu karar ile birlikte reeskont kredi geri ödemeleri için ortaya çıkan döviz talebinin azalması bekleniyor. Dolayısıyla kurlarda gözlemlenen normal dışı hareketleri dizginleyici bir etkisinin olacağını da düşünüyorum” dedi.

Yorumlar

Avni Tayyar   -  Bağlantı 25 Mayıs 2018, 13:09

Kurlar bazı krediler için sabitlendi. Lütfen doğruları söyleyin.

TCMB karar alırken iki koşul getirmiş. 25.05.2018 tarihinden önce reeskont kredisi kullanmış olmak ve Vadesi 31.07.2018 tarihinden önce olmak. Eeeee 25.05.2018 tarihinden önce kredi kullanıp da 01.08.2018 vadeli olan kredi kullanıcısının kur artışındaki suçu ne ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı