REKLAMI GEÇ

Nisan ayında Denizli ihracatı 165 milyon dolar

Nisan ayında Denizli ihracatı 165 milyon dolar

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yapılan açıklamaya göre, nisan ayında Denizli ihracatı 165 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2020 Pazartesi, 14:20

İhracat rakamları Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklandı. Türkiye ihracatı nisan ayında 8 milyar 993 milyon dolar olurken, TİM tarafından kaydedilen Denizli ihracatı ise 165 milyon dolar olarak gerçekleşti. Denizli İhracatçılar Birliği üyelerince nisan ayında yapılan ihracat 121 milyon dolar oldu.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, 2020 yılına ihracat anlamında çok olumlu başlandığını ancak koronavirüs nedeniyle taleplerde yaşanan gerilemenin dünya ticaretini etkilediğini ifade etti.

SANAL FUARLAR ÖNEM KAZANACAK
Koronavirüs salgınının önümüzdeki dönem için iletişim kurma şekillerinde de köklü değişikliklere yol açabileceğini aktaran Memişoğlu, “Her yıl dünyanın çeşitli noktalarında düzenlenen, farklı coğrafyalardan yüzbinlerce insanın akın ettiği fuarlar da, söz konusu değişimden muhakkak etkilenecektir. Bu noktada, teknolojinin ve dijital dünyanın sunduğu fırsatlar çerçevesinde sanal fuarların ve heyetlerin adından daha çok söz ettireceğini düşünüyoruz. Denizli İhracatçılar Birliği olarak sanal fuarlar ve heyetlerle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Güncel çalışmalarımızı Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi ile koordineli bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı